O startu Martin Ručinského na MS se definitivně rozhodne ve středu

Ve čtyřiačtyřiceti letech má být jedním z tahounů týmu a mužem, který se stará o pohodu v šatně. Martina Ručinského chce Vladimír Růžička do reprezentačního týmu na domácí mistrovství světa. Vše ale komplikují Ručinského zdravotní potíže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Na snímku útočník Martin Ručínský

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Na snímku útočník Martin Ručínský | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Mluvil jsem s Pavlem Kolářem a je to na hraně. Je to velký risk a budu se o tom ještě bavit s Martinem. Uvidíme do středy, ale trošku z toho mám obavu a Martin taky,“ tuší Vladimír Růžička, že kombinace Jágra s Ručinským mu pro letošní šampionát, oproti roku 2004, nevyjde.

Jisté je jedno. Teď, když hokejisté národního týmu jezdí poprvé po ledě v pražské hale pro světový šampionát, Ručinský na sobě brusle nemá. Každý den odpočinku je po náročné a dlouhé sezoně hodně cenný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Uvidíme do středy, ale trošku z toho mám obavu a Martin taky, říká ke zdravotnímu stavu Ručinského trenér Vladimír Růžička

„Finále jsem dohrával se sebezapřením a pod injekcemi, ale Pavel je kouzelník. Byl jsem za ním a říkali jsme, že tomu dáme ještě čas a ve středu se rozhodneme. Samozřejmě není to ideální.“

Martin Ručinský se tedy rozhodne dva dny před mistrovstvím světa. Mluvilo se o tom, že Ručinského trápí rameno, během play-off se ale oficiálně neuvádí přesné zranění. Na reprezentačním srazu už mohl prozradit, co přesně ho trápí.

„Mám dva vyhřezlé krční obratle a nerv, který je v takovém kanálku nateklý. Od toho mi brní celá ruka a nemám v ní takovou sílu, jakou bych měl mít. Pavel by to asi vysvětlil líp,“ říká Martin Ručinský a zkušený fyzioterapeut Pavel Kolář si s jeho uzdravením musí pospíšit.

I když oba pro zlepšení udělají vše, je Ručinský připraven nakonec sám uznat, že na stoprocentní výkon nemá.

V Galerii Harfa byla slavnostně otevřena Síň slávy českého hokeje

Číst článek

„Je to nádherný zahrát si v Praze a těšil jsem se. Na druhou stranu nejsem sobec, abych tady byl, když nebudu zdravotně fit a zdráv.“ Je tedy pravděpodobné, že si Ručinský s Jágrem nezahraje. V Praze se se spoluhráčem z Nagana a jiných velkých turnajů potkal po dlouhé době.

„Viděl jsem ho po dlouhé době a je hezky opálený. Vypadá to, že je v plné síle, že mu to na Floridě svědčí. Myslím, že Jarda bude dobrej,“ směje se Martin Ručinský na adresu Jaromíra Jágra.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme