O vítězství Bruslařů 5:4 s Třincem rozhodl Musil třináct sekund před koncem

Dvěma góly přispěl k vítězství mladoboleslavských Bruslařů 5:4 nad Třincem Pavel Musil. Třinečtí hokejisté tak ve 25. kole extraligy prohráli potřetí v řadě, přesto se stále drží ve vedoucí pozici o skóre před Kometou a Libercem. Mladá Boleslav zvítězila po dvou prohrách a zůstává osmá. Kometa se díky výhře 3:0 s Chomutovem vrátila na druhou příčku, kde vystřídala Liberec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladá Boleslav zvládla utkání s Třincem a po dvou prohrách tak slaví vítězství

Mladá Boleslav zvládla utkání s Třincem a po dvou prohrách tak slaví vítězství | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Domácí mohli jít do vedení už ve čtvrté minutě, kdy pálil Marek Trončinský, ale střela prošla těsně vedle brány Petera Hamerlíka. Vzápětí už ale Bruslaři skórovali. Hamerlík sice stihl zakročit proti průniku Radana Lence, ale k volnému puku se ještě dostal Tomáš Hyka a nahrál na přijíždějícího Pavla Musila.

Třinec dokázal zareagovat vcelku rychle a za dvě minuty srovnal v přesilové hře Martin Růžička přízemní střelou k tyči. V početní převaze se ale prosadili i domácí, kdy Jakub Klepši parádně trefil kotouč a Hamerlík neměl šanci. Domácí podržel brankář Jan Lukáš, který nadvakrát vychytal Martina Růžičku.

V závěru třetiny se ještě snažil o gól Matěj Stříteský, ale jeho střela trefila Lukáše Žejdla, který bojoval před bránou. Třinec zachránil od inkasování ještě pozorný Josef Hrabal, který odpálil kotouč z brankové čáry po střele Jakuba Orsavy. Chvíli před sirénou ještě vypálil v oslabení Martin Růžička, ale jeho střela šla nad břevno.

Boleslav sice nevyužila početní převahy pět na tři, ale následně šla do dvoubrankového vedení, když Radan Lenc doklepl do brány puk, který projel Hamerlíkovi mezi betony. Třinec v závěru druhé části ještě snížil zásluhou Zbyňka Irgla, který byl důrazný v prostoru před brankou a trefil vyražený puk. Bruslaři ale znovu odskočili do vedení 4:2, a to třiadvacet sekund před koncem druhé části. Branku vstřelil Tomáš Urban.

V úvodu třetí části se z otočky prosadil Ján Sýkora a dostal tak Třinec znovu do hry. V devětačtyřicáté minutě předvedl parádní zákrok Lukáš, který vychytal střelu Milana Doudery, který se snášela pod břevno. Boleslav mohla odskočit, ale Hamerlík si s tečí Martina Látala poradil. Na druhé straně ale inkasoval Lukáš z protiútoku. Zbyněk Irgl poslal kotouč do druhé vlny na Jakuba Petružálka a ten se prosadil. Následně ale vytáhl opět výborný zákrok, kdy koncem hole vyrazil střelu Rostislava Marosze.

O třech bodech pro mladoboleslavský celek rozhodl brankou třináct vteřin před koncem třetí části Pavel Musil, který se i přes nápor bránícího hráče vytočil zpoza branky a propálil Hamerlíka.

Kometa oslavila výročí

Kometa zvítězila v domácím prostředí 3:0 s Chomutovem, který prohrál po čtyřech vyhraných utkáních. Navíc Piráti poprvé v této sezoně nevstřelili branku. Naopak brankář Komety Karel Vejmelka podruhé v sezoně neobdržel gól. Kometa dnešním úspěchem oslavila 63. výročí od historicky prvního zápasu v nejvyšší soutěži, který odehrála 27. listopadu 1953.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. L. Čermák (M. Kvapil, Dočekal), 15. Zatovič (V. Němec), 27. Vincour (Zaťovič, Štencel). Rozhodčí: R. Čech, Pešina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno)

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Musil (Hyka), 15. Klepiš (Vampola, M. Látal), 25. Lenc (Hyka, Vampola), 40. Urban, 60. Musil (Jan Hanzlík) - 8. Martin Růžička (J. Petružálek, Dravecký), 38. Irgl (Nosek, M. Doudera), 43. J. Sýkora (Martin Růžička, L. Doudera), 53. J. Petružálek (Irgl, Linhart). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2891

Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Červený (Vydarený, Pláněk), 9. Dragoun (Vydarený, Pláněk), 12. Dragoun (Jarůšek, Dietz), 37. Köhler (Newton) - 47. P. Holík (D. Šťastný, Marušák). Rozhodčí: Hradil, M. Petružálek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 4711

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:4 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Gorčík (Skuhravý, Dujsík), 50. Tuominen (T. Rachůnek, Mikulík), 54. Mikulík (Dujsík, Flek) - 3. Černoch (O. Procházka, Piskáček), 19. Pech (Piskáček, J. Hlinka), 54. Kumstát (Pech, Forman), rozhodující sam. nájezd Pech. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:9, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2842

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme