O zábavu se stará Pastrňák. Stačí, když promluví polsko-anglickou češtinou, směje se Plekanec

Nejmladší člen hokejové reprezentace David Pastrňák se stará v šatně o zábavu svých spoluhráčů na mistrovství světa v Rusku. Podle kapitána Tomáše Plekance stačí, když promluví. Mluví totiž třemi jazyky, a používá je všechny najednou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník David Pastrňák v souboji s Alexejem Jemelinem v zápase ČR-Rusko

Útočník David Pastrňák v souboji s Alexejem Jemelinem v zápase ČR-Rusko | Zdroj: Reuters

„David je zatím výborný, je mu 19 let a stará se o zábavu v týmu. Stačí, když promluví tou svoji polsko-anglickou češtinou. Cokoliv řekne, tak kabina jede…,“ směje se Tomáš Plekanec.

David Pastrňák se totiž narodil v Havířově, pár kilometrů od polských hranic a dlouho žije ve Spojených státech. Mluví tak všemi těmito jazyky.

Tomáš Plekanec si ale umí udělat legraci nejen ze spoluhráčů, ale třeba i z 'céčka' na svém dresu. „Kapitán… Já jsem tam od toho, abych si podal ruku s rozhodčím a předal tam vlaječku. Tam jsou jiní kluci, třeba Červus v kabině,“ říká.

O roli kapitána sice Tomáš Plekanec mluvil s nadsázkou, ale přeci jen trochu pravdy na tom je. V Moskvě je 13 českých nováčků světového šampionátu, ale zdá se, že si dokáží dobře poradit sami.

„Spíš já jsem byl v tom prvním zápase nejvíc nervózní ze všech. Ti všichni kluci jsou profíci. Dlouho jsem neviděl kluky, kteří se takto starají o sebe, makají a soustředí se na ten zápas. Každé střídání, každou třetinu zatím nebylo vůbec potřeba řešit,“ přiznává Plekanec.

Po ostrém startu se českému týmu hodily dva volné dny, ale zítra už bude muset parta kapitána Plekance znovu myslet na hokej a na utkání proti Norsku.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme