Obhájce titulu ze Zlína končí, Kometa vyhrála 5:0 a je v semifinále

Hokejisté Zlína titul neobhájí. Ve čtvrtfinále play-off byla nad jejich síly brněnská Kometa, která je na vlastním ledě v sedmém rozhodujícím zápase porazila vysoko 5:0. V semifinále se Brno střetne s Litvínovem a Třinec se Spartou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety Brno se radují z postupu do semifinále play-off

Hokejisté Komety Brno se radují z postupu do semifinále play-off | Zdroj: ČTK

Zlín jel do Brna v dobrém rozpoložení, když šesté utkání na vlastním ledě jasně ovládl a vyhrál 5:0. Ale v rozhodujícím duelu tahal od úvodních minut za kratší konec.

Už ve 4. minutě se prosadil po přihrávce Čermáka střelou bez přípravy Káňa a vnesl na domácí hole klid. Ani vstup do druhé třetiny se Zlínu nevydařil. Tentokrát inkasoval už po necelých dvou minutách.

Po střele Tona od modré čáry se před brankářem Kašíkem nejlépe zorientoval Koreis a po zemi zasunul puk do odkryté části branky. V polovině zápasu bylo s hostujícím týmem ještě hůře.

Burian vybojoval puk u mantinelu, postupoval sám na Kašíka, ale dotíral na něj obránce Žižka. Útočník Komety tak jen naznačil zakončení a krásnou zadovkou předložil stoprocentní šanci Malcovi. Ten nabídkou nepohrdl a s přehledem překonal zlínského brankáře.

V závěru druhé části poslal další gólový úder do hostujících řad Vondráček, když dokončil další pěknou akci Buriana. Poslední branku zápasu dal Zohorna, kterému přichystal puk před prázdnou branku Dočekal.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:

HC Kometa Brno - PSG Zlín 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. J. Káňa II (L. Čermák), 22. Koreis (Ton, Hanzlík), 31. Malec (Burian, Koreis), 39. Vondráček (Burian), 54. H. Zohorna (Dočekal, Honejsek). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme