Očekávání bude větší a větší, říká Jakub Voráček před startem nové sezony

Většina minulé sezony vyšla hokejistovi Jakubu Voráčkovi ideálně, ale konec nebyl podle jeho představ. S Philadelphií nepostoupil v NHL do play-off a s národním týmem skončil na domácím šampionátu těsně za medailovými příčkami. Teď se kapitán reprezentace a pátý muž bodování minulého ročníku NHL chystá na start další sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček prožívá nejvydařenější sezonu v NHL, v soutěži odehrál už 500 zápasů

Jakub Voráček prožívá nejvydařenější sezonu v NHL, v soutěži odehrál už 500 zápasů | Zdroj: Reuters

„Jsem o rok starší a tělo bere trénink trochu jinak. Nabral jsem víc svalové hmoty než v předchozích letech, ale důležité je, že váha mi zůstala stejná jako loni v létě a na ledě se cítím taky výborně,“ říká Jakub Voráček.

Druhou polovinu léta strávil český reprezentant v Montrealu, kde pracoval zejména na své kondici. V sezoně ho čeká minimálně 82 zápasů a na nabírání fyzičky nebude čas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Voráček touží dotáhnout Philadeplhii do finále Stanley Cupu.mp3

Jakub Voráček v minulé sezoně získal celkem 81 kanadských bodů a výsledky Philadelphie stály na jeho výkonu. Vedení klubu to dokázalo patřičně ocenit, když po sezoně nabídlo Voráčkovi neobvykle štědrou smlouvu. Za osm let služeb si český křídelník přijde na více než jednu a půl miliardy korun. Jenže dobrá smlouva neznamená, že se českému křídlu bude stejně dařit i v této sezoně.

„Očekávání bude větší a větší, nová smlouva je pro mě zadostiučinění a důkaz, že klub má ve mě důvěru. Podpisem to pro mě nekončí, ale naopak začíná. Tlak tam poslední tři roky určitě je, hraju v první pětce a podle mě těžko můžu udělat víc,“ přemýšlí Jakub Voráček.

Jaromír Jágr prozradil, že plánuje nechat si narůst svůj legendární účes

Číst článek

Kladenský odchovanec ale není jediným Čechem, kterého se vyplatí na začátku nového ročníku soutěže sledovat. Svou 22. sezonu odehraje Jaromír Jágr ve Floridě a do hlavních týmů se bude snažit prosadit několik českých talentů.

Martin Charvát, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme