Očekávání jsou obrovská, o to lepší je vyhrát doma, radoval se po finále Světového poháru Crosby

Kanada vládne mezinárodnímu hokeji i nadále a tím nejčerstvějším potvrzením je zisk Světového poháru. V Torontu vyhráli domácí ve finále 2:0 na zápasy, zapotili se ale hlavně v posledních minutách. Výběr Evropy totiž držel naději na senzaci až do úplného závěru druhého duelu finálové série.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanaďané ovládli Světový pohár. Ve finále si poradili s Výběrem Evropy

Kanaďané ovládli Světový pohár. Ve finále si poradili s Výběrem Evropy | Zdroj: Reuters

„Každopádně si myslím, že každý může odcházet z turnaje s hlavou nahoru a být hrdý na to, co jsme tady dokázali,“ prohlásil po zápase obránce Evropanů Zdeno Chára.

Díky brance Zdena Cháry držel Výběr Evropy jednogólové vedení až do 58. minuty. Během zápasu byli Kanaďané nervózní, dělali chyby, Crosbymu rozhodčí prominuli některé fauly a vyrovnání přišlo až v 58. minutě v přesilovce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Můžeme být hrdí na to, co jsme tady dokázali, prohlásil po finále Světového poháru obránce Výběru Evropy Zdeno Chára

A když tu samou výhodu měl v poslední minutě evropský tým, rozhodl třiačtyřicet sekund před koncem na posledních chvíli Brad Marchand.

„Každý den s klukama v šatně - a vlastně i mimo ni - byl skvělý. Jak říkal Sidney, když jsme ten zápas otočili v závěru, bylo to jako sen. A já si ho zavřu někam do pokladnice vzpomínek a zůstane tam do konce života,“ uvedl Marchand.

Kanada slavila s trofejí stejně jako se Stanley Cupem, každý dostal pohár a udělal malé kolečko. Jenže o skleněnou mísu – po čtvrtém takovém minikolečku - přestal být zájem, trapnou chvíli tak vyřešil právě Marchand, sebral pohár a střídmě se slavilo dál. Individuální trofej za nejužitečnějšího hráče turnaje k tomu přidal Sidney Crosby.

Světový pohár vyhráli Kanaďané. Rozhodující gól dali Výběru Evropy 44 sekund před koncem

Číst článek

„Není to jednoduché. Každý chce hrát za Kanadu, ale ta očekávání jsou prostě obrovská. O to je to pak příjemnější vyhrát doma. Být hokejista na té nejvyšší úrovní právě tady, je výjimečné z několika důvodů, ale tím hlavní je prostě zábava,“ přiznal kapitán vítězného týmu.

Oslavy zisku Světového poháru ale asi nebudou dlouhé, všichni míří do svých klubů, protože za necelé dva týdny začíná stý ročník NHL.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme