Oceláři z Třince pokořili Spartu. V duelu mezi Brnem a Plzní padlo 13 branek

Hokejisté Třince ve šlágru 17. kola hokejové Tipsport extraligy porazili Spartu a po dvou porážkách slaví vítězství. V zápase proti Chomutovu potvrdil formu Litvínov, který vyhrál podesáté z posledních 11 zápasů. Venku uspěli i hráči Mladé Boleslavi, a to na ledě Zlína. V zápase mezi vítězným Brnem a Plzní padlo 13 branek - hostům přitom nepomohly ani čtyři góly Kubalíka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince porazili Spartu

Hokejisté Třince porazili Spartu | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Třinec - Sparta 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)

Ve sledovaném zápase mezi domácím Třincem a Spartou začali lépe hosté, kteří se dočkali vedení ve 14. minutě poté, co se střelou od modré střelecky prosadil Michal Čajkovský.

Třinečtí si v úvodní dvacetiminutovce moc šancí nevypracovali a i proto první dějství prohráli 0:1.

To druhá třetina vyšla Ocelářům nad očekávání - Sparta sice byla i v této části hry střelecky aktivnější, ale domácí zápas otočili třemi góly. O ty se postarali Rostislav Marosz, Jiří Polanský a Jakub Petružálek, který se trefil mezi betony gólmana Sparty.

V poslední třetině Sparta dokázala snížit po gólu Lukáše Pecha a posléze se snažila vyrovnat při dlouhé power play. To se však Pražanům nepodařilo a zápas skončil jejich prohrou.

Branky a nahrávky: 22. Marosz (Špirko, Hrabal), 26. Polanský (Adamský), 39. J. Petružálek (Marosz) - 14. Čajkovský (P. Vrána, Forman), 49. Pech (A. Kudrna). Rozhodčí: Úlehla, Hradil - Blümel, Hlavatý. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 4922.

Zlín - Mladá Boleslav 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)

Hokejisté Zlína jsou v domácím prostředí tradičně silní, ale proti Mladé Boleslavi to tentokrát nepotvrdili.

Středočeši totiž Berany přehráli 5:1, což jim pomohlo k tomu, aby se v extraligové tabulce vyhoupli na šestou pozici.

Mladoboleslavští šli do vedení ve 12. minutě, když přesilovku využil Tomáš Urban. Do konce první třetiny sice dokázali Zlínští vyrovnat, ale tím jejich gólový účet skončil.

Ve druhé třetině výhru Bruslařskému klubu zajistily branky Martina Látala a Jakuba Klepiše, kteří zvýšili na 3:1. V poslední třetině pak další mladoboleslavské góly přidali Radan Lenc a Tomáš Hyka.

Branky a nahrávky: 17. Kubiš (Roman Vlach, Honejsek) - 12. Urban (Hyka, Orsava), 29. M. Látal (Vampola), 33. Klepiš (Kučný, Vampola), 54. Lenc (Vampola), 58. Hyka (Trončinský). Rozhodčí: Hribik, Souček - Barvíř, Zíka. Vyloučení: 2:5, navíc Kašík - M. Látal oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4152.

Chomutov - Litvínov 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Velkou formu v Chomutově potvrdili hokejisté Litvínova. Chemici v malém derby porazili Piráty 4:2 a zaznamenali desáté vítězství z posledních 11 zápasů.

Chomutovu v duelu s Litvínovem nepomohl ani dobrý začátek, který domácím přesilovkovým gólem z šesté minuty zajistil Ivan Huml.

V prostřední třetině totiž Litvínov díky Františku Lukešovi a Martinu Hanzlovi otočil skóre.

Deset minut před koncem Huml přidal další gól a vyrovnal, Litvínov si však výhru vzít nenechal – jen pár sekund poté vrátil vedení hostům Lukáš Válek a poté na konečných 4:2 uzavřel druhým gólem Hanzl.

Branky a nahrávky: 6. Huml (Poletín, Rutta), 50. Huml (Tomica) - 25. Lukeš (V. Hübl, Sörvik), 30. M. Hanzl (Z. Sklenička, R. Hanzl), 52. Válek (M. Hořava), 59. M. Hanzl (J. Černý). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5250

Liberec - Pardubice 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Duel mezi obhájci titulu z Liberce a předposledními Pardubicemi nabídl navzdory předpokladům poměrně vyrovnanou podívanou.

Bílí Tygři sice nakonec dovedli zápas do vítězného konce v poměru 4:2, ale o tři body se museli strachovat až do samotného konce, kdy v 59. minutě přidal pojistku do prázdné brány dvougólový obránce Radim Šimek.

Liberec po triumfu nad Pardubicemi získal pátou výhru v řadě, zatímco Východočeši zůstali ve stejném počtu zápasů počtvrté bez bodů.

Branky a nahrávky: 3. Šimek (Bartovič, Vitásek), 30. P. Jelínek (L. Krenželok, Šimek), 54. Lakatoš (L. Krenželok, P. Jelínek), 59. Šimek (Radivojevič) - 30. Hubáček (P. Sýkora, Čáslava), 30. F. Novák (Schaus, D. Tomášek). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Lhotský, Kokrment. Vyloučení: 8:8, navíc Mojžíš, J. Vlach (oba Liberec), Mallet všichni 10 min., Schaus (oba Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6432.

Olomouc - Karlovy Vary 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Jednoznačnou výhru 3:0 si v domácím duelu proti Karlovým Varům připsali hokejisté Olomouce. Hanáci o svém triumfu rozhodli během prostřední třetiny, ve které vstřelili všechny tři góly.

Olomouc se mohla proti Energii opřít i o přesilovky, v nichž zaznamenala dva gólové úspěchy. Vítězství svého týmu vychytaným čistým kontem podpořil slovenský gólman Branislav Konrád.

Branky a nahrávky: 31. J. Mikúš (Laš), 32. Holec (Eberle, Houdek), 39. Rác (Skladaný). Rozhodčí: Mrkva, R. Svoboda - Komárek, Vengřín. Vyloučení: 7:11, navíc Vyrůbalík - Dujsík oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4127.

Brno - Plzeň 8:5 (2:3, 1:0, 5:2)

Při výhře Třince potřebovala brněnská Kometa zvítězit, jinak by v tabulce přišla o první příčku. K tomu však nedošlo, protože Jihomoravané zvládli přestřelku proti Plzni, kterou díky povedené třetí třetině porazili 8:5.

V dresu Plzně se čtyřmi góly blýskl útočník Dominik Kubalík. Ani jeho výkon ale nestačil Západočechům k tomu, aby si z Brna odvezli body.

Branky a nahrávky: 5. Kováčik (J. Káňa II, Haščák), 7. M. Erat (M. Kvapil, Nečas), 24. Štencel (J. Hruška, V. Němec), 45. J. Káňa II (Malec) , 48. L. Čermák (J. Káňa II, Vincour), 55. Zaťovič (Dočekal), 58. Dočekal (Malec), 60, J. Káňa II (Gulaši) - 6. D. Kubalík (Kratěna, Frühauf), 11. Kodýtek (T. Svoboda, Indrák), 20. D. Kubalík (Čerešňák), 48. D. Kubalík (Pulpán, Kracík), 58. D. Kubalík (Kracík, T. Svoboda). Rozhodčí: R. Čech, T. Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:9, navíc L. Čermák (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Hradec Králové - Vítkovice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Těsným výsledkem skončilo i utkání mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi.

Domácí Mountfield si vítězství 2:1 zajistil až v poslední třetině, kdy obránce Stanislav Dietz přesnou střelou pod horní tyč překonal gólmana Patrika Rybára.

Branky a nahrávky: 20. Štajnoch (Jarůšek, Dietz), 44. Dietz (Šimánek, Dragoun) - 23. Hudeček (Illéš, Výtisk). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Gerát, Fiala. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 5407.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme