Odchovanci kladenského hokeje opět pomohli při charitativní akci v Knovízi

Kdo chtěl o uplynulém víkendu vidět nejlepšího hokejistu sezóny Jakuba Voráčka, musel za ním do Karových Varů. Středočeši to ale za ním měli přeci jen blíž. Ještě před tím, než převzal Zlatou hokejku, zahrál si fotbal při charitativní akci v Knovízi nedaleko Slaného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jakub Voráček (vpravo) s pořadatelem turnaje Milanem Cimrmanem

Hokejista Jakub Voráček (vpravo) s pořadatelem turnaje Milanem Cimrmanem | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Termín je výborný, koncem června jsme všichni doma. Je to na dobrou věc a s kluky vždy rádi přijedeme. Turnaj má tradici, panuje tady pohoda. Není tady miliarda lidí, ale turnaj má úroveň,“ říká Jakub Voráček.

Společně se svými kamarády Ondřejem Pavelcem, Jiřím Tlustým a Radkem Smoleňákem jezdí do Knovíze už pět let, aby podpořili malou Nikolku, dceru místního fotbalisty Michala Ježka, který před šesti lety skonal přímo na hřišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Jakub Voráček prozradil, že na charitativní fotbalový turnaj do Knovíze jezdí rád

„Jsem strašně ráda, že něco takového vůbec vzniklo. Kluci se snaží to pořád a pořád vylepšovat, jsem jim hrozně moc vděčná,“ říká vdova po Michalu Ježkovi a maminka Nikolky Michaela.

Tentokrát se na turnaj pěti týmů přišlo podívat přes tisíc diváků a zvědavý byli především na party, které dal dohromady Ondřej Pavelec a také karlovarský Václav Skuhravý.

Jak to umí s míčem tak kromě již zmíněných Kladeňáků předváděli třeba Lukáš Pech, David Zucker nebo fotbalista Marcel Gecov.

„Je to smutná událost, rodině je třeba pomoct. Když se je to pro dobrou věc a sejde se tady spousta zajímavých lidí a dobrých kamarádů, tak je skoro povinnost přijet,“ míní Marcel Gecov.

Charitativní fotbalový turnaj v Knovízi má už pětiletou tradici | Foto: Petr Kadeřábek

Během fotbalového turnaje navíc přišla na řadu tradiční dražba dresů, které do Knovíze přivezli fotbalové i hokejové hvězdy. Největším přispěvatelem byl Jiří Tlustý, který vydražil dres svého kamaráda a spoluhráče Ondřeje Pavelce ta 30 tisíc korun.

Celkově putovalo na konto Nikolka takřka 150 tisíc korun. Celkem už za pět let předali pořadatelé přes 650 tisíc korun, a příští rok konto určitě znovu naroste.

„Vždycky se tady sejdeme a je sranda. Já tady určitě budu i příští rok,“ slibuje hvězda Philadelphie Flyers a pátý nejproduktivnější hráč základní části zámořské NHL Jakub Voráček.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme