Ofenzivní hvězdy českého týmu gólově zastupuje obránce Němec a čtvrtý útok

V týmu mají hlavně obranné povinnosti, ale i tak patří k nejlepším českým střelcům na hokejovém mistrovství světa. Obránce Ondřej Němec je dokonce nejproduktivnějším českým hráčem na turnaji a za svůj bodový příspěvek se nemusí stydět ani členové čtvrtého útoku, který má spíš obranné povinnosti. Svoji formu budou čeští obranáři potvrzovat dnes proti Německu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS hokej 2015. Základní skupina Česko vs. Francie: Ondřej Němec

MS hokej 2015. Základní skupina Česko vs. Francie: Ondřej Němec | Foto: Český rozhlas

Za poslední dva zápasy je Němec nejlépe střílejícím českým hráčem. Ke třem brankám přidal ještě tři asistence a vede tabulku české produktivity. S úsměvem si tak může dělat srandu i z útočníků.

„Je fajn, že máme dvě povinné výhry. Myslím, že kdyby třeba 'dřevěný' Novotný dal občas gól, tak bych měl daleko víc bodů, spálí totiž spoustu šancí,“ naráží Němec na bývalého spoluhráče z pražského Lva Jiřího Novotného, který na turnaji zatím neskóroval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenéři českého týmu jsou podle asistenta Ondřeje Weissmanna s výkony čtvrtého útoku spokojení

Brankami naopak přispívá kromě obránce Němce i čtvrtý útok ve složení Dominik Simon, Martin Zaťovič a Petr Koukal. Zaťovič už dal tři góly, Simon má pět bodů za gól a čtyři asistence. Vše by ale nešlo bez muže, který odvádí černou práci. I proto si Koukala trenéři hodně cení.

„Je pracovitý a obětavý, je to takový všudybýlek. Spoustu puků vyšťourá a připraví tak šance pro spoluhráče. Navíc hraje dobře i dozadu. Jsme s nimi spokojení, dostávají se do šancí a dávají i góly,“ chválí asistent trenéra Ondřej Weissmann spolupráci čtvrtého útoku.

Svoji formu může potvrdit i dnes proti nepříjemnému Německu. „Hrají agresivně, do těla a hodně bruslí. Lehké to nebude,“ uvědomuje si Ondřej Weissmann.

Přímý přenos utkání Česko - Německo můžete od 16:15 poslouchat na streamu Český rozhlas Sport na našem webu, či prostřednictvím mobilní aplikace iRadio.

MS hokej, ČR vs. Rakousko: Starkbaum Bernhard a Martin Zatovič a Petr Koukal | Foto: Český rozhlas

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme