Olomoučtí se Hollwega začínají bát, to je naše výhoda, říká plzeňský útočník Indrák

Soupeři jej nenávidí, spoluhráči jeho styl hokeje oceňují. Ryan Hollweg rozděluje fanoušky od svého příchodu do české extraligy. Ve čtvrtfinálové sérii play-off mezi Plzní a Olomoucí je ale zatím významným faktorem, který stojí za vedením západočeského týmu 2:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský útočník Ryan Hollweg

Plzeňský útočník Ryan Hollweg | Zdroj: ČTK

Obvyklé kytarové show v podání Ryana Hollwega se diváci po duelech s Olomoucí nedočkali, rozhodně ale nesmutnili. 32letý Američan byl na ledě pořádně vidět a svými hity i obětavým bráněním při oslabení výrazně znepříjemňoval Kohoutům návrat do play-off po dvaceti letech.

„Ten borec prostě neměl za celý zápas puk. Takže on vyloženě nechce puk, nejede si pro něj, on si jede někoho dohrát. Myslím, že tohle není hokej, měli by ho za to nějak potrestat,“ myslí si o hře plzeňského tvrďáka Roman Rác, první střelec Hanáků v play-off.

Na jeho vedoucí gól ale Indiáni odpověděli třemi trefami a také dohráváním soubojů. Sám Ryan Hollweg přidal k pondělním jedenácti hitům včera dalších osm.

„Ryan hraje tvrdý hokej, takový je jeho styl. Myslím si, že se ho (Olomoučtí) pak začínají už trochu bát, takže od sebe odhazují puky a to je pro nás strašná výhoda,“ vysekl pochvalu Hollwegovi autor vítězného gólu Miroslav Indrák.

Názory na hru plzeňského kytaristy se pochopitelně různí. „Mají tam pár hráčů, kteří se nesetkají s pukem a celý zápas tam jen jezdí jako klauni... Budeme se s tím muset vyrovnat,“ přidává svérázné hodnocení hry plzeňské čtvrté formace Roman Rác.

O první čtvrtfinálovou výhru se tak Olomouc pokusí v pátek na vlastním ledě.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme