Ondřej Němec nastoupí proti Rusům ke 100. zápasu za reprezentaci. Už malinko stárnu, říká

Období experimentů skončilo, řekli si trenéři české hokejové reprezentace. A tak pro dvě domácí utkání s Ruskem vsadili především na ty hráče, kteří už mají za sebou nejednu těžkou prověrku na mezinárodní scéně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Němec přichází na sraz české hokejové reprezentace

Ondřej Němec přichází na sraz české hokejové reprezentace | Zdroj: ČTK

„Teď je čas začít budovat tým pro mistrovství světa,“ stručně zdůvodňuje asistent trenéra Růžičky, Jaroslav Špaček. A proto ve čtvrtek v karlovarské aréně naskočí na led také obránce Ondřej Němec.

Utkání s Ruskem bude pro něho jubilejním stým zápasem v reprezentačním dresu. „Sto zápasů za nároďák je skvělá meta a pocta. Taky to trochu ukazuje, že malinko stárnu,“ usmál se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to pocta, chválí si Ondřej Němec metu 100. odehraných zápasů za národní tým

Při pohledu na reprezentačního spoluhráče Martina Ručinského si Ondřej Němec ale může připadat jako dorostenec, který má nejlepší hokejová léta teprve před sebou.

„Když vidíte Růču, jak ve 43 letech bruslí... Devadesát devět procent kluků, co jsme tady, mu to můžeme jenom závidět,“ říká jubilant.

Vybavit si své první mezinárodní utkání problém Ondřeji Němcovi nedělá. „Pamatuju si, Karlaja Cup 2008. Po druhé třetině mě Vláďa Růžička stáhnul. Teď už mi je přes třicet a nějaké zkušenosti jsem už, doufám, nasbíral,“ přemítá.

Vedle bohaté zásoby zkušeností může dát Ondřej Němec k dobru také herní pohodu, ke které mu dopomáhá jeho úspěšné účinkování v týmu CSKA Moskva.

„Jsou tam trenéři, kteří mi věří. Chodím na přesilovky, hraju hodně a zatím to funguje. Je velká výhoda, že jsem přišel do mužstva, které šlape,“ pochvaluje si.

Že i národní tým je celkem, co dobře funguje, by Ondřej Němec jistě rád prohlásil po čtvrtečním utkání s Ruskem. Ale soupeře, třebaže se představí se silně omlazeným týmem, by nebylo dobré podcenit.

„Může to být o to těžší, že jsou mladší. Budou se chtít předvést, jsou skvělí bruslaři. Čekají nás těžké zápasy,“ varuje Ondřej Němec.

Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme