Oproti minulosti jsem klidnější, říká po tisícím zápase na střídačce kouč Růžička

Tisíc zápasů v extralize. Takovou bilancí se může pochlubit aktuálně chomutovský trenér Vladimír Růžička. K jubileu mu dali ten nejlepší dárek jeho svěřenci. Ve čtvrtém zápase předkola play-off vyhráli Piráti v Mladé Boleslavi 2:1, sérii srovnali na 2:2 a vynutili si rozhodující pátý duel před vlastním publikem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička odkoučoval 1000. zápas v extralize

Vladimír Růžička odkoučoval 1000. zápas v extralize | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„Na to, že je to tisící zápas, nekoukám. Pro nás je důležitější, že se jedná o zápas play-off. Po nevydařeném domácím začátku se nám podařilo dvakrát vyhrát, takže jedeme domů, kde se pokusíme urvat třetí bod,“ říká Vladimír Růžička.

Jako hráč se stal mistrem světa i olympijským vítězem. Roli kouče se věnuje od roku 2000. Nejvíce času strávil ve Slavii, se kterou dvakrát dosáhl na titul.

„Vzpomínám na to rád, protože bylo hodně zápasů v play-off. Také na série se Spartou, třeba na tu, kterou jsme otočili ze stavu 1:3. Jsem rád, že teď moje éra pokračuje v Chomutově.“

Kromě tisícovky odkoučovaných zápasů se Vladimír Růžička může pochlubit i jinými prvenstvými – třeba největším počtem výher v základní části. Národní tým dovedl v letech 2005 a 2010 ke zlatým medailím z mistrovství světa. Za léta strávená na střídačce se i změnil. Už není takovým bouřlivákem, jako dřív.

Hokejisté Chomutova a Plzně odvrátili druhý mečbol

Číst článek

„V některých momentech se pořád rozčílím, ale určitě jsem klidnější, než jsem byl.“

Oddychnout si mohou hlavně rozhodčí. Časté debaty s nimi jsou minulostí.

„Nejjednodušší je nadávat na rozhodčí, ale to k tomu samozřejmě nepatří. Někdy je to ale na té střídačce těžké. Kolikrát cítíte křivdu, zatímco rozhodčí to vidí jinak,“ přiznává Růžička.

Do druhé tisícovky zápasů vstoupí v neděli, kdy se mezi mladoboleslavskými a chomutovskými hokejisty rozhodne o postupujícím do extraligového čtvrtfinále.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme