Organizátoři hokejového MS uvolní další lístky, i na zápasy českého týmu

Pořadatelé hokejového mistrovství světa by rádi zlepšili historický rekord v návštěvnosti. A není vyloučené, že se jim to podaří. Hlavně o zápasy českého týmu je mimořádný zájem a už nyní je velmi těžké lístky na utkání domácí reprezentace sehnat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Další vstupenky na MS v hokeji půjdou do prodeje v únoru

Další vstupenky na MS v hokeji půjdou do prodeje v únoru | Foto: Český svaz ledního hokeje

„Na každý zápas až do dne konání bude možno lístky koupit. Je samozřejmě otázka, kolik jich v prodeji bude a v jaké době. Budou se uvolňovat postupně,“ předvídá generální sekretářka MS Markéta Štěrbová.

„Může dojít k tomu, že i na zápas, který je dnes beznadějně vyprodán, si někdo koupí lístek těsně před ním,“ dodává organizátorka. Jde ale o velmi nejistý termín na poslední chvíli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Možnosti získání vstupenek na zápasy české reprezentace během hokejového MS zjistil reportéré ČRo Tomáš Kohout

12. února v jednu hodinu odpoledne půjdou do prodeje zbytky vstupenek, které se neprodaly v balíčcích s jinými zápasy. A přidají se i některé propadlé, i na zápasy českého týmu.

„Do prodeje se také vrátí nevyužité rezervace. Můj odhad jsou desítky vstupenek na každé utkání včetně českých,“ říká Martin Urban, generální sekretář Českého svazu ledního hokeje.

Několik desítek skutečně není mnoho a při systému prodeje se šance na vstupenku na jedno ze sedmi utkání české reprezentace v základní skupině blíží nule.

„Jsou minimálně další dva způsoby, jak vidět české mužstvo: Není vyprodán čtvrtfinálový balíček v Praze. A pokud ČR bude hrát čtvrtfinále, víme, že ho bude hrát ve čtvrtek ve 20.15,“ radí Martin Urban.

Dvouzápasový čtvrtfinálový balíček pro jednu osobu stojí 4780 korun.

Nelze vyloučit další kolaps webu

Je možné, že některé vstupenky budou k mání jednotlivě, od 12. února přesně za poloviční cenu. Ale rozhodně to není jisté a už vůbec není jisté, že se je podaří koupit ať už u pokladen, na terminálech Sazky nebo na jejím webu. Ten při prvním prodeji, 4. listopadu, ihned zkolaboval.

„Udělali jsme vše pro to, společně s odbornými pracovníky ticketingového systému Sazky, abychom se této situaci vyvarovali. Jsem ale daleka toho, abych řekla, že se to nestane,“ říká Markéta Štěrbová.

Je třeba počítat s tím, že sehnat lístek na zápasy českého týmu na mistrovství světa v hokeji bude spíše loterie. S případným losováním ale organizátoři nepočítají. „Uvažovali jsme o tom, ale nepřistoupili jsme k tomu,“ přiznává Martin Urban.

Ceny vstupenek na Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 v Praze a Ostravě | Foto: MS IIHF 2015

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme