Ovečkin získal tisící bod před celou rodinou, může stíhat i Jágra

Po Jaromíru Jágrovi, který se před Vánocemi dostal na druhé místo historického pořadí produktivity NHL, teď za oceánem oslavují dalšího evropského hokejistu. Rus Alexandr Ovečkin totiž v noci pomohl dvěma brankami Washingtonu k vítězství 5:2 nad Pittsburghem a hlavně překonal tisícibodovou hranici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin

Alexandr Ovečkin | Zdroj: Reuters

„Myslel jsem na to před zápasem. Mám tady manželku, rodiče, bratra. Tak jsem si říkal, že by bylo krásné, kdybych té mety dosáhnul dnes, navíc před domácími fanoušky. Je to vzrušující, jsem opravdu šťastný a je to pro mě velký moment stejně jako moje spoluhráče,“ říkal po zápase americkým novinářům už klidným Alexandr Ovečkin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Alexandr Ovečkin jako 84. hráč docílil tisíce bodů, nahánět může i Jaromíra Jágra

Hned v 35. sekundě utkání rozjásal ruský útočník zaplněnou arénu ve Washingtonu. Jeho rychlý gól byl totiž ovečkinovým tisícím bodem v nejslavnější hokejové soutěži světa.

Přijímal gratulace, pochvaly a slova obdivu slyšel i od kouče Washingtonu Barryho Trotze: „Všechny to potěšilo, navíc takhle rychlý start asi nikdo nečekal. Pomohlo to celému týmu a navíc jsme viděli opravdu historický moment."

Navíc Ovečkin přidal další bod, když ve druhé třetině zvyšoval na 2:0. A přestože 31letý Rus nezažívá ideální sezonu, může, pokud bude podobným tempem pokračovat v dalších sezonách, atakovat ve 40 letech bodový součet Jaromíra Jágra. Ten má teď 1893 bodů.

Vedoucí Wayne Gretzky je ale i za předpokladu Ovečkinovy hokejové dlouhověkosti v nedohlednu.

„Je to skvělý člověk, nejlepší hráč historie. Ty jeho rekordy jen těžko někdo překoná,“ myslí si Rus, který ale reálně může myslet v následujících deseti letech na Gretzkyho rekord v počtu gólů, na který ztrácí 348 branek.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme