Ovlivní sluníčko hokejový zápas pod širým nebem?

HC Eaton Pardubice a Kometa Brno. To jsou dva týmy, které 2. ledna půl hodiny po poledni nastoupí k extraligovému utkání hranému pod širým nebem. Přesněji na plochodrážním stadionu ve Svítkově, kde bude pro tento duel instalováno mobilní kluziště a vybudováno veškeré potřebné zázemí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Pardubice vs. HC Brno

HC Pardubice vs. HC Brno | Foto: HC Eaton Pardubice

25 tisíc diváků - taková bude pro zmíněný zápas kapacita stadionu, který si sportovní fanoušci až dosud spojovali s pořádaním slavného závodu o Zlatou přilbu. Teď dělají pardubičtí organizátoři vše pro to, aby tento tradiční plochodrážní stánek posloužil i jako dějiště historicky prvního extraligového utkání hraného na otevřeném hřišti.

Náročný projekt volně navazující na podobné pokusy v zámoří i v několika evropských zemích, už delší dobu zaměstnává vedení pořádajícího klubu. Naopak pro samotné pardubické hráče ještě není s ohledem na událostmi nabitý prosincový program Tipsport extraligy tématem číslo jedna. Kapitán týmu Petr Koukal ale přiznává, že už je to pěkně dlouho, co naposledy hrával na otevřeném kluzišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ovlivní sluníčko hokejový zápas pod širým nebem?

"Když jsem ještě v žákovských kategoriích hrál za Žďár, tak se mi vybaví, že v Boskovicích neměli střechu. Ty zápasy kolikrát byly velmi kuriózní, když tam začalo chumelit. Ale nebyla to extraliga. Myslím, že dneska by to byly rolby schopné odklidit během dvou minut, kdyby nechumelilo extrémně. V těch žácích se to ale nedalo, takže se hrálo, dokud třeba nebyl vidět puk," vzpomíná Koukal.

Organizátoři zápasu i jeho aktéři mohou sice zkoumat dlouhodobé předpovědi počasí, ale ve finále se jich nikdo nebude ptát, jaké že bylo jejich přání. Co kdyby si ale Petr Koukal - teoreticky vzato - přece jen mohl poručit, jak má být 2. ledna?

Je libo azzurro, nebo pod mrakem?

"Dneska jsem nad tím přemýšlel, že kdyby bylo hezky, tak člověk neví, jak by slunko ovlivnilo hru. Jsme si říkali, že hodnocení komentátorů bude, že první třetinu bylo lepší Brno, druhou Pardubice a třetí Brno. Když se zeptají proč, tak odpovíme, že nám svítilo sluníčko do obličeje. Nejlepší by asi bylo, kdyby byly trochu mraky a nesvítilo sluníčko, i když azzurro by zase bylo perfektní pro lidi. Fakt nevím," přiznává pardubický kapitán.

Zatímco fanoušci Pardubic a Brna už se pomalu mohou zajímat o prodej vstupenek, který začne 6. prosince, na hokejistech pro změnu je, aby zapřemýšleli nad tím, zda nevyladit formu na případné mrazivé počasí a nedopřát si nějaký ten malý otužilecký kurs.

"To budeme v kabině řešit až tak od 30. prosince, jak bude, jak se obléct. Hodně napoví trénink, který bude den předtím. Tam asi každý vyzkouší určité varianty, jak to utkání zvládnout, aby sice nezmrzl, ale mohl u toho zase bruslit," usmívá se Petr Koukal.

Aleš Procházka, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme