Padesátka elitních slovenských hokejistů odmítá reprezentovat. Vadí jím volba svazového předsedy

Hrozby elitních slovenských hokejistů se naplnily. Padesát hráčů včetně největších hvězd z NHL Cháry, Hossy nebo Gáboríka bojkotuje reprezentaci. Vadí jim hlavně červnová volba předsedy svazu, kterou opět vyhrál Igor Nemeček. Hráči požadují kompletní změnu systému a nové volby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenští hokejisté udolali Dánsko až po samostantých nájezdech

Slovenští hokejisté udolali Dánsko až po samostantých nájezdech | Zdroj: Reuters

Nemeček porazil ve volbách protikandidáta Richarda Lintnera. Hokejisté poukazují na to, že v rámci stanov se hlasování můžou zúčastnit i řadoví zaměstnanci. Nemečka tak mohli volit přímo jeho podřízení.

Hokejisté vydali prohlášení, ve kterém oznámili, že nebudou za daného stavu oblékat dres národního týmu. Zdůraznili, že nechtějí jen kosmetické úpravy, ale kompletní změnu systému a nové volby.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisty k bojkotu přiměl způsob volby předsedy svazu, objasňuje v rozhovoru s Michaelou van Erne redaktor Matúš Čunderlík

Prohlášení podepsalo 18 z 25 mužů reprezentujících na letošním mistrovství světa v České republice. Ze Slováků, kteří v minulé sezoně hráli v NHL, chybí jen podpis Marka Daňa.

„Pohár naší trpělivosti přetekl, míček je teď na svazové straně. Pár dní po skončení kongresu jsme avizovali, že máme problém s nedemokratickou volbou prezidenta svazu a se zněním stanov, které to umožňují. Od té doby se nic nezměnilo. Když dostaneme slib, že brzy dojde k novým volbám, problém vyšumí,“ uvedl Michal Handzuš, vítěz Stanley Cupu z roku 2013, který hráče zastupuje.

Ve středu by se mělo uskutečnit valné shromáždění, na němž by se úprava stanov měla řešit.

Michaela van Erne, Štěpán Pokorný, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme