Palát dvakrát skóroval, Tampa se ujala vedení v sérii 2:1 na zápasy

Ondřej Palát měl velký podíl na vítězství Tampy Bay nad New York Rangers v semifinále play-off NHL. Ve třetím duelu Východní konference dal dva góly, na jeden přihrál a jeho celek porazil hosty 6:5 v prodloužení. Český útočník byl vyhlášen druhou hvězdou utkání a jeho tým se ujal vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát se v semifinále play off NHL podílel dvěma góly a jednou asistencí na výhře Tampy Bay nad New Yorkem Rangers

Ondřej Palát se v semifinále play off NHL podílel dvěma góly a jednou asistencí na výhře Tampy Bay nad New Yorkem Rangers | Zdroj: Reuters

Divoká přestřelka začala lépe pro hosty, kteří po úvodních deseti minutách vedli 2:0. Domácí během druhé třetiny otočili skóre na 4:2, Rangers ale na začátku třetí třetiny vyrovnali.

V 55. minutě ovšem vrátil Bleskům vedení Palát a zdálo se, že jeho trefa bude vítězná. Dvě minuty před závěrečnou sirénou však znovu srovnal Dan Boyle a zařídil prodloužení.

Nastavený čas ale trval jen tři minuty a třiatřicet sekund, po nichž zápas ukončil Nikita Kučerov. Jednadvacetiletý ruský útočník se rozjel z obranného pásma, nabruslil až do útočné třetiny a nenápadnou střelou švihem přes obránce překvapil brankáře Henrika Lundqvista v brance Rangers.

Semifinále play off NHL - Východní konference - 3. zápas:
Tampa Bay - New York Rangers 6:5 v prodl. (1:2, 3:1, 1:2 - 1:0)
Branky: 31. a 55. Palát, 12. Stamkos, 34. Johnson (Palát), 38. Killorn, 64. Kučerov - 10. a 38. Fast, 2. Brassard, 43. McDonagh, 59. Boyle. Střely na branku: 40:28. Diváci: 19 204. Hvězdy utkání: 1. Kučerov, 2. Palát (oba Tampa), 3. Fast (Rangers). Stav série: 2:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme