Palát potvrdil formu gólem, Columbus vyhrál po šestnácté v řadě

Útočník Ondřej Palát dal v úterních zápasech NHL jako jediný z českých hokejistů gól, ale domácí porážku Tampy Bay 4:6 s Winnipegem neodvrátil. Pětadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku se po vánočních svátcích dostává do formy – bodoval ve všech čtyřech zápasech a připsal si v nich tři branky a dvě asistence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Ondřej Palát zaznamenal v utkání proti Philadephii jednu branku a asistenci

Český útočník Ondřej Palát zaznamenal v utkání proti Philadephii jednu branku a asistenci | Zdroj: Reuters

Palát po dobré přihrávce Tylera Johnsona zakončil v úvodu třetí třetiny přečíslení dva na jednoho a snížil ztrátu Tampy Bay na 2:4.

Domácí se ještě zásluhou dvou branek Nikity Kučerova dostali na dostřel (4:5), ale naděje na bodový zisk jim při hře bez gólmana vzal dvacátou trefou v sezoně Patrik Laine.

Hokejisté Columbusu porazili na svém ledě Edmonton 3:1 a prodloužili sérii výher na šestnáct zápasů. Od vyrovnání rekordu NHL, který v sezoně 1992/93 vytvořil Pittsburgh, je dělí už jen jedno vítězství.

„Jsem na tým pyšný, zaslouží si to. Mám také radost z toho, jak se hráči vypořádali s veškerým tlakem, který se v posledních třech utkáních okolo toho vytvořil. Je to pro ně dobrá zkouška,“ řekl kouč Columbusu John Tortorella.

Překvapivý lídr soutěže se mohl opět opřít o přesilové hry, v nichž se brankami Cama Atkinsona a Williama Karlssona dostal do vedení 1:0 a 2:1. Pojistku Columbusu, který soupeře přestřílel 35:22, přidal v úvodu třetí třetiny Nick Foligno.

O sedmnáctou výhru v řadě bude Columbus bojovat ve Washingtonu, který v úterý porazil Toronto 6:5 v prodloužení. Obrat domácích z 2:4 dokonal v čase 64:38 Alexandr Ovečkin.

Ruský útočník se v prodloužení trefil už po devatenácté a vyrovnal tím rekord soutěže, který drží Jaromír Jágr. Obránce Shea Weber nastoupil v Nashvillu poprvé od výměny za P. K. Subbana a gólem pomohl Montrealu k výhře 2:1 v prodloužení.

Do nového roku vstoupilo úspěšně Los Angeles, které porazilo i v odvetě lídra Pacifické divize San Jose. Kings, kteří se pohybují na hranici postupu do play-off, vyhráli na ledě soupeře gólem Tannera Pearsona 2:1 v prodloužení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme