Palát v NHL překonal Mrázka a zahájil obrat Tampy Bay

Útočník Tampy Bay Ondřej Palát překonal v NHL krajana v brance Detroitu Petra Mrázka a i díky jeho trefě vyhráli nakonec Lightning na ledě Red Wings 2:1 po prodloužení. Mrázek předvedl 30 úspěšných zákroků. Asistencí se na vítězství Dallasu nad San José 6:1 podílel Aleš Hemský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Ondřej Palát zaznamenal v utkání proti Philadephii jednu branku a asistenci

Český útočník Ondřej Palát zaznamenal v utkání proti Philadephii jednu branku a asistenci | Zdroj: Reuters

Petr Mrázek držel proti Tampě Bay čisté konto skoro 46 minut a Rudá Křídla dlouho držela nejtěsnější vedení po gólu veterána Henrika Zetterberga. Nulu ale českému brankáři sebral vrstevník ze severní Moravy.

Ondřej Palát byl ve správný čas ve správném prostoru před brankovištěm, zatímco Mrázek nevěděl, kde je odražený puk po ráně Kučerova. Pohotovým zasunutím Palát vyrovnal na 1:1 a vstřelil svůj patnáctý gól v sezoně.

Po třech minutách prodloužení Mrázek kapituloval podruhé. Nikita Kučerov zakončil Pointovu nezištnou přihrávku a získal Bleskům druhý bod. Tampa stále bojuje o play-off. Na pozici pro poslední divokou kartu ve Východní konferenci se tlačí spolu s Bostonem a NY Islanders. Díky vítězství na Pittsburghem v prodloužení mají jednobodovou výhodu Ostrované.

V Západní konferenci má už pouze teoretickou naději na postup Dallas, který doma rozdrtil San Jose Sharks 6:1. Na třetí gól přihrával Jamiemu Bennovi Aleš Hemský.

NHL:
Pittsburgh - NY Islanders 3:4 po sam. nájezdech, Anaheim - Winnipeg 3:1, Dallas - San Jose 6:1, Detroit - Tampa Bay 1:2 v prodl.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme