Palát zářil při výhře Tampy, Simon při své premiéře v NHL přihrál na vítězný gól

Hokejisté Tampy Bay vyhráli 4:0 na ledě Columbusu. Na jednoznačném výsledku se gólem a asistencí podílel Ondřej Palát. Dominik Simon naskočil do svého prvního zápasu v dresu Pittsburghu a hned přihrál na vítězný gól. Petr Mrázek v dresu Detroitu inkasoval pouze jednou, přesto Rudá Křídla prohrála.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát, Steven Stamkos. Osvědčená dvojice Tampy Bay pro oslabení

Ondřej Palát, Steven Stamkos. Osvědčená dvojice Tampy Bay pro oslabení | Zdroj: Reuters

Ondřej Palát byl za gól a asistenci v Columbusu vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Útočník Tampy Bay si oba své body připsal během dvou oslabení ve třetí třetině, pokaždé ve spolupráci s kapitánem Stevenem Stamkosem.

Poprvé v 51. minutě český útočník vypíchl puk a jel sám na branku, těsně před brankářem však nevolil zakončení, ale přihrávku do druhé vlny. Stamkos už neměl problém překonat rozhýbaného brankáře Bobrovského.

O 4 minuty později si kapitán Lightning a jeho zástupce spolupráci zopakovali. Po Stamkosově přihrávce dal Palát svůj 12. gól v sezoně a uzavřel skóre na 4:0.

Dominik Simon byl povolán do týmu Pittsburghu a v newyorské Madison Square Garden odehrál svých prvních 8 minut v NHL proti domácím Rangers.

21letý útočník si rovnou připsal asistenci u vítězného gólu, když 9 minut před koncem vybojoval puk pro Matta Cullena. Simonův spoluhráč za brankou ve složité situaci nastřelil puk před branku, kde se od brusle jednoho z obránců puk odrazil na Lundqvista. Vítězství Penguins 5:3 potvrdil v závěru Sidney Crosby.

Přehrát

00:00 / 00:00

K prvnímu zápasu v NHL došel Dominik Simon přes Spartu, Plzeň i reprezentaci

Zápasu Toronta s Detroitem vládli brankáři Jonathan Bernier v brance Maple Leafs Petr Mrázek. Jediný regulérní gól zápasu inkasoval Čech v kleci Red Wings půl minuty před koncem druhé třetiny po samostatném úniku Michaela Grabnera.

Každý z týmů dostal puk do branky ještě jednou, oba zásahy ale odvolali videorozhodčí. Petr Mrázek byl s 26 zákroky druhou hvězdou zápasu hned za Bernierem, který zasahoval proti 38 střelám a udržel čisté konto.

Výsledky NHL:
New York Rangers - Pittsburgh 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky: 19. Kreider, 29. Brassard, 46. McDonagh - 28. a 36. Sheary, 12. Hörnqvist, 52. Cullen (Simon), 60. Crosby. Střely na branku: 27:33. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Sheary (Pittsburgh), 2. Stepan (NY Rangers), 3. Cullen (Pittsburgh).

Columbus - Tampa Bay 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Branky: 26. a 51. Stamkos (na druhou Palát), 49. Naměstnikov, 55. Palát. Střely na branku: 37:37. Diváci: 14.701. Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Bishop, 3. Palát (všichni Tampa Bay).

Detroit - Toronto 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 40. Grabner. Petr Mrázek odchytal za Detroit celé utkání, inkasoval jeden gól z 27 střel a úspěšnost zásahů měl 96,3 procenta. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Bernier (Toronto), 2. Mrázek (Detroit), 3. Grabner (Toronto).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme