Pardubice odvrátily třígólové vedení Plzně a zvítězily po nájezdech 4:3. Liberec padl po dvanácti výhrách v řadě

Hokejisté Plzně neudrželi v 25. kole extraligy tříbrankového vedení, kdy se dvěma trefami prosadil Tomáš Svoboda a v oslabení Jakub Koreis. Pardubice ve druhé části srovnaly skóre a v nájezdech rozhodl o vítězství Dynama 4:3 Petr Sýkora. Pardubičtí tak uspěli na ledě Indiánů poprvé od října 2013. Liberec po dvanácti výhrách v řadě prohrál. Dvěma brankami pomohl Litvínovu k výhře František Lukeš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Dynamo Pardubice v zápase s HC Škoda Plzeň

HC Dynamo Pardubice v zápase s HC Škoda Plzeň | Foto: HC Dynamo Pardubice

Po nepřesnostech u brány Ondřeje Kacetla se v prostoru před brankou dobře zorientoval Tomáš Svoboda, jehož střelu nejprve Kacetl zachytil betonem, ale napodruhé už nestačil zasáhnout. Plzeň mohla jít do dvoubrankového vedení záhy, kdy David Stach našel volného Nicholase Johnsona, ale tomu se zakončení nepovedlo.

Trest do konce utkání vyfasoval Petr Čáslava, který zasáhl hokejkou Petra Kodýtka. Plzni se tak naskytla pětiminutová početní převaha, kterou ale nedokázala využít. Až v úvodu druhé části navýšil vedení Indiánů Ondřej Kratěna, který si stahovačkou poradil s obráncem a vystřelil. Kacetl zasáhl, ale odražený kotouč se dostal znovu ke Svobodovi, který vstřelil druhou branku v tomto utkání.

A zanedlouho už Plzeň vedla 3:0, a to dokonce díky gólu v oslabení. V přečíslení dva na jednoho se prosadil Jakub Koreis, jemuž asistoval Svoboda.

Ve druhé třetině se ale probudily Pardubice, které postupně snižovali vedení Indiánů. Ve dvaatřicáté minutě snížil Lukáš Nahodil, který procedil puk mezi betony Matěje Machovského a obránce Plzně Jakub Lev si jej při návratu k vlastní brance nešťastně srazil do brány. Za čtyřiapadesát sekund vstřelil kontaktní branku David Tomášek, jehož střela se schovala za obránce.

V závěru druhé dvacetiminutovky už Dynamo srovnalo na 3:3 díky střele Tylera Redenbacha. Plzeň měla ve třetí části dvě slibné šance, ale nevyužila jich, a tak následovalo prodloužení a nájezdy. O vítězství Dynama rozhodl Petr Sýkora, který najížděl z pravé strany, naznačil do bekhendu a vrátil si kotouč na forhend.

Po dvanácti výhrách za sebou Liberec podlehl, a to Litvínovu 1:2. František Lukeš se poprvé prosadil ve druhé třetině v přesilové hře a ve třetí části zvyšoval na 2:0.

Bílým Tygrům se podařilo pouze gólově přiblížit, když Dominik Lakatoš zavezl kotouč za bránu a nahrál na volného Lukáše Krenželoka. Na víc už ale Liberec nestačil a spadl tak na třetí příčku. Bodově je na tom však stejně jako druhá Kometa.

Vítkovic v derby dvou moravských celků zabodovaly poosmé v řadě. Olomouc se prosadila jen v první třetině, kdy využil přesilovou hru František Skládaný, který se štěstím zpracoval vzdušnou přihrávku od Marka Laše. Vítkovický Ondřej Roman si ve druhé části najel do volného prostoru a prostřelil chumel před brankou.

Střelu z dálky od Tomáše Slobody sice gólman Branislav Konrád vyrazil, ale před bránou se ještě zorientoval Patrik Zdráhal a poslal Vítkovice do vedení. Deset minut před koncem zvyšoval na 3:1 Ivan Baranka.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. T. Svoboda (Kracík), 21. T. Svoboda (Kratěna, Kracík), 22. Koreis (T. Svoboda, Moravčík) - 32. Nahodil, 33. Tomášek, 39. Redenbach (Mallet), rozhodující sam. nájezd P. Sýkora. Rozhodčí: R. Polák, Hejduk - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 1:2, navíc Čáslava (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3547

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. O. Roman (Baranka), 45. P. Zdráhal (Sloboda, Tybor), 51. Baranka (Kucsera, Kolouch) - 8. Skladaný (Laš). Rozhodčí: T. Horák, Hribik - Frodl, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5293

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 51. L. Krenželok (Lakatoš, Derner) - 40. Lukeš (Gerhát, V. Hübl), 49. Lukeš (V. Hübl). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 6517

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme