Pardubice už nejsou poslední v hokejové extralize, na dno poslaly Karlovy Vary

V předehrávce desátého kola hokejové extraligy si vyměnily pozice poslední dva týmy tabulky. Pardubice porazily Karlovarskou Energii 5:3 a dostaly se před Západočechy. Vítězství řídil kanadský navrátilec do sestavy Tyler Redenbach se čtyřmi body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyler Redenbach ještě v dresu Pardubic

Tyler Redenbach ještě v dresu Pardubic | Zdroj: ČTK

Návrat Tylera Redenbacha byl jedním z prvních kroků vedení Pardubic a nového realizačního týmu pod vedením Vladimíra Martince. 32letý Kanaďan si na pozici prvního centra během tří zápasů připsal 4 body za dvě branky a dvě asistence. Proti Karlovým Varům svou bilanci zdvojnásobil.

Neuběhla ani minuta hry a navrátilec do sestavy Východočechů je poslal do vedení. Redenbach si do útočného pásma najel na přihrávku od Nicholase Schause a z pravého kruhu prostřelil gólmana Závorku.

Energie sice dokázala tvrdou Tomečkovou ranou srovnat, jenže Kanaďané v bílém dresu řádili dál. Vedení Dynamu vrátil chytrou tečí před brankou Alexandre Mallet a těsně před přestávkou měl Redenbach dost času na dorážku vlastní střely a s tím i zvýšení na 3:1.

Do druhé třetiny už gólman Závorka v brance Varů nenastoupil. Domácí nápor ale nezastavil ani náhradník Honzík. Petr Hubáček měl po Redenbachově zadovce jednoduchou práci a když se hosté dotáhli na rozdíl jediného gólu, našel Kanaďan pro změnu Michala Bártu, který zvýšil na 5:3.

V souboji posledních dvou týmů tabulky Pardubice porazily Karlovy Vary a dostaly se před ně na 13. místo tabulky. Bodově se dotáhly na Plzeň, od které je dělí horší skóre. Zbylých 6 zápasů desátého kola se hraje v pátek.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (3:1, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Redenbach (Schaus), 17. Mallet (Leduc), 20. Redenbach (F. Novák, Schaus), 28. Hubáček (Redenbach, Rolinek), 38. Rolinek (Redenbach, Schaus) - 13. V. Tomeček (T. Rachůnek), 30. Mullane (T. Rachůnek, Sičák), 36. Matuš (T. Rachůnek, Mullane). Rozhodčí: Polák, Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. Diváci: 6016.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme