Pardubice v play-off odvrátily vyřazení, Třinec zvítězil v Boleslavi

Ve čtvrtfinálových sériích play-off hokejové extraligy Litvínova s Pardubicemi a Třince s Mladou Boleslaví platí po čtvrtých zápasech stav 3:1. Východočeši odvrátili vyřazení od Litvínova gólem na 3:2 v prodloužení, Třinec po včerejším zaváhání zvítězil na ledě Bruslařského klubu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Tybor, Tomáš Kaut a Tomáš Marcinko oslavují gól Pardubic

Radoslav Tybor, Tomáš Kaut a Tomáš Marcinko oslavují gól Pardubic | Zdroj: ČTK

V brance Pardubic nahradil Vejmelku Kristam, ale inkasoval už ve 14. minutě, kdy litvínovský Robin Hanzl našel před brankou najetého Martina Ručinského a 44letý veterán se nemýlil. Vedení ale Vervě vydrželo jen 13 sekund, než díky důrazu vyrovnal Marcinko na 1:1.

I ve druhé třetině padlo na každé straně po jednom gólu. Východočechy poslal do vedení Radoslav Tybor chytrou tečí střely od modré čáry, hosté ale reagovali využitou přesilovkou a tvrdou ranou Filipa Pavlíka.

Za stavu 2:2 se po 60 minutách hry prodlužovalo. Po pěti minutách měl nejdřív velkou šanci Pardubic Lukáš Radil, ale gólman Litvínova Francouz jasnou příležitost zlikvidoval. V pokračování akce ale propustil střelu Tomáše Kauta a Pardubice zvítězily 3:2.

Ve druhém čtvrtfinálovém zápase mezi Mladou Boleslaví a Třincem napravili hosté včerejší porážku. Na rychlou branku domácího Pacovského totiž v úvodu druhé třetiny odpověděli Galvas s Draveckým a Třinec vedl 2:1.

Produktivní 3 minuty Třince se pro čtvrtý zápas jako rozhodující. Mladá Boleslav nedokázala vyrovnat ani při přesilovce pěti proti třem, ani po šanci Lence, který trefil pouze tyč. Třinec zvítězil ve čtvrtém zápase 2:1 a v sérii získal náskok 3:1.

Páté duely obou sérií se hrají v pátek.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Marcinko, 27. Tybor (Čáslava, P. Sýkora), 66. Kaut (Marcinko, Tybor) - 14. Ručinský (R. Hanzl), 33. F. Pavlík (R. Hanzl, Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Šír - Zavřel, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 8776. Stav série: 1:3.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Pacovský (Bárta) - 21. Galvas (Plíhal), 23. Dravecký (Polanský). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 4030. Stav série: 1:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme