Pardubický Koukal se těší na návrat do reprezentace

Hokejisté teď asi ještě vstřebávají příjemné i smutné prožitky z nedělních extraligových zápasů, a výjimkou nejsou ani ti, které namísto odpočinku čeká reprezentační dres a start na dalším z turnajů Euro Hockey Tour. To je i případ pardubického útočníka Petra Koukala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač a Petr Koukal

Josef Jandač a Petr Koukal | Foto: HC Eaton Pardubice

Kapitán pardubického týmu toho ve včerejším utkání s Libercem stihl opravdu hodně. Postaral se o první gól domácích, o přestávce podepsal za svoje spoluhráče Chartu fair play, ale nechtěně také asistoval u vyrovnávací branky Liberce, kterou v devětapadesáté minutě vsítil Tomáš Vak.

"Chyba to byla, tečoval jsem to a Váček to z otočky trefil. To bych byl radši, kdyby to obránce trefil do víka. Prostřelil nás, prostě jsme udělali chybu. Nahrávka zpoza branky, obránce střílí a já mu do toho dám hokejku a tečuju to."

Přehrát

00:00 / 00:00

Pardubický Koukal se těší na návrat do reprezentace

Vítězný gól dali hokejisté Liberce pouhé dvě vteřiny před koncem prodloužení a Petr Koukal, jak sám přiznal, nebyl při následné debatě s rozhodčími právě čítankovým příkladem kapitána respektujícího zásady fair play. "Nést porážku hrdě, se vztyčenou hlavou, tak to jsem asi dneska nezvlád."

Stačilo ale pouhých pár minut a emoce vyprchaly. "I rozhodčí jsou lidi a můžou udělat chybu. To je jasný, má vteřinu na rozhodnutí, jestli to byl faul nebo ne. To samý hráč, když jede sám na branku, má taky vteřinu podívat se jestli dá gól nebo nedá. Jde o to, udělat chyb co nejmíň, aby všichni šli sportu naproti a chtěli mu pomoc."

Hodit za hlavu smolně prohraný domácí zápas není sice zrovna jednoduché, ale novináři byli v případě Petra Koukala neodbytní: Jak se těšíte na svůj návrat do reprezentace? "Jsem rád, že jsem se tam dostal. Zase to bude trochu jinej hokej a snad se nám podaří slušnej výsledek, aby to nedopadlo jako minule."

Už zítra se potká Petr Koukal v Praze s řadou spoluhráčů, se kterými prožíval zlatou radost na letošním světovém šampionátu. Ale víc než to, jak si s nimi popovídá, ho teď zajímají turnajové zápasy s Finskem, Ruskem a Švédskem.

"Tam to je o hokeji a o ničem jiným. Každý se musí soustředit na svůj výkon. Jedu se tam bít o to, abych trenéra přesvědčil, že na to mám. Díky tomu, že jsme hráli play off a vyhráli titul, tak jsem byl v širší nominaci a díky omluvenkám jsem se dostal nejdřív do Švédska a pak i na šampionát. Teď chci makat a přesvědčit trenéra, že na to mám, a že třeba do čtvrtý lajny patřím."

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme