Pardubický útočník Mallet dostal stopku na tři zápasy. Ze střídačky se zapojil do bitky

Pardubický útočník Alexandre Mallet dostal od disciplinární komise hokejové extraligy trest na tři zápasy za to, že se v nedělním utkání v Liberci zapojil ze střídačky do šarvátky na ledě. Po reprezentační přestávce kanadský hráč zmešká derby s Hradcem Králové a zápasy ve Zlíně a s Chomutovem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubický Alexandre Mallet (v červeném) během šarvátky s hráči Liberce

Pardubický Alexandre Mallet (v červeném) během šarvátky s hráči Liberce | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

V předposlední minutě nedělního duelu v Liberci pardubický obránce Jan Ščotka tvrdě atakoval domácího útočníka Lukáše Vantucha. Na ledě se strhla hromadná bitka, do které se ze střídačky vrhl i Mallet.

„Vzhledem k početnímu stavu hráčů na ledové ploše a indispozici Lukáše Vantucha byla důsledkem jeho jednání v úvodu mj. nevyvážená potyčka čtyř hráčů domácích vůči sedmi hráčům hostů,“ uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

Holý se zabýval i zákrokem Ščotky na Vantucha. Za něj byl pardubický zadák vyloučen na pět minut a do konce utkání a dodatečný postih nedostal.

Kalous se vrátil do Třince. Domácím jsme nabídli vítězství, lituje kouč Sparty

Číst článek

Mallet se pustil do Tomáše Mojžíše, který v té chvíli sváděl souboj s dvěma pardubickými hráči. Poté se kanadský hokejista popral ještě s dvěma soupeři.

„Vedle toho, že došlo k porušení pravidel, neboť hráč se zapojil do probíhající šarvátky ze střídačky, byla zjevným důsledkem jeho jednání eskalace šarvátky včetně zapojení dalších hráčů,“ konstatoval Holý.

V zápase dostal Mallet trest na 2+2 minuty a do konce utkání. Sudí za hromadnou bitku rozdali šesti hráčům celkem 97 trestných minut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme