Pastrňák potvrdil formu a patří mezi nejlepší střelce NHL. Poprvé se trefil i Krejčí

Davidové v dresu Bostonu Bruins Krejčí a Pastrňák výrazně přispěli k vítězství 4:0 nad Buffalem. Zkušenější Krejčí byl za svůj první gól vyhlášen druhou hvězdou zápasu, mladík Pastrňák k asistenci přidal už osmou trefu v sezoně. Florida i s Jaromírem Jágrem v sestavě porazila Tampu 3:1. Jediný gól hostů dal Ondřej Palát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák pokořil obranu Buffala

David Pastrňák pokořil obranu Buffala | Zdroj: Reuters

Medvědi prolomili třízápasovou sérii domácích porážek a zároveň ukončili stejně dlouhou sérii úspěchů Buffala na ledech soupeřů. V první třetině domácí podržel několika zákroky gólman Tuukkka Rask a po přestávce už černožlutí začali trestat vyloučení Sabres.

Jako první se prosadil Brad Marchand, když využil práci Davida Pastrňáka před brankou, druhou brankou prolomil střeleckou smůlu David Krejčí. Při dvojnásobné početní výhodně se v roli falešného obránce posunul až na vrchol kruhu a vstřelil svůj první gól v sezoně.

Pastrňák 10 minut před koncem zápasu, rovněž v přesilovce, dorážel už na 4:0. V této sezoně se trefil poosmé a s třemi dalšími hokejisty vede statistiku střelců celé NHL.

Jaromír Jágr rozchodil drobné zranění z minulého zápasu a proti Tampě Bay nastoupil. Nevyužil ale žádnou ze svých šancí a třetí třetinu nedohrál. Panthers přesto vyhráli 3:1.

Jedinou branku Lightning vstřelil Ondřej Palát, který byl ve správný čas na správné místě, aby potrestal hrubou domácí chybu v rozehrávce.

NHL:
Boston - Buffalo 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky: 26. Marchand (Pastrňák), 31. Krejčí, 35. Nash, 50. Pastrňák. Střely na branku: 42:32. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Rask, 2. Krejčí, 3. Beleskey (všichni Boston).

NY Islanders - Vancouver 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky: 10. Chimera, 28. Kuljomin, 50. Clutterbuck, 51. Ladd - 5. D. Sedin, 37. Granlund. Střely na branku: 32:32. Diváci: 12.514. Hvězdy zápasu: 1. Clutterbuck, 2. Ladd, 3. Chimera (všichni NY Islanders).

Florida - Tampa Bay 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky: 4. Marchessault, 56. Smith, 60. MacKenzie - 42. Palát. Střely na branku: 32:35. Diváci: 11.703. Hvězdy zápasu: 1. Luongo, 2. Smith (oba Florida), 3. Bishop (Tampa Bay).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme