Pastrňák přispěl k vítězství Bostonu, Židlický zmírnil porážku Detroitu

V utkání zámořské NHL mezi Bostonem a Detroitem se střelecky prosadili hned dva čeští hokejisté. Zatímco trefa Davida Pastrňáka pomohla domácím Bruins k vítězství, Židlického branka pouze zmírnila prohru Detroitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se raduje z gólu v dresu Boston Bruins

David Pastrňák se raduje z gólu v dresu Boston Bruins | Zdroj: Reuters

David Pastrňák se trefil v první třetině za stavu 1:1, když v přesilové hře využil přihrávku Lucice. Poslal tak Boston do vedení 2:1, které pak domácí zvýšili ve druhé části o další dvě branky.

I Židlický se prosadil v početní výhodě, ale v té době prohrával ve třetí třetině jeho Detroit 2:5 a český obránce svým gólem pouze zmírnil porážku.

Boston vítězstvím stáhl ztrátu v tabulce Východní konference na sedmý Detroit na 5 bodů, ale Red Wings mají odehráno o dva zápasy méně. Důležitější ale pro hokejisy Bruins je, že ziskem dvou bodů odskočili deváté Floridě na rozdíl 4 bodů a mají ještě jeden zápas k dobru.

Výsledky NHL:

Boston - Detroit 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
Branky: 32. a 39. Paille, 5. Marchand, 10. Pastrňák, 44. Eriksson - 8. Nyquist, 42. Glendening, 47. Židlický. Střely na branku: 30:39. Diváci: 17.565.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme