Pastrňák skóroval proti Tampě a připsal si třináctou branku. K výhře Kojotů přispěl gólem Vrbata

Svým třináctým gólem v této sezoně pomohl český útočník David Pastrňák k výhře Bostonu 4:1 s Tampou Bay. Další český hráč David Krejčí přispěl asistencí. Na druhé straně se neprosadili Ondřej Palát ani Andrej Šustr. Třiceti zásahy se blýskl brankář Bruins Tuukka Rask. Winnipeg Jets zvítězili na domácím ledě 3:0 s Nashvillem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Reuters

Za bezbrankového stavu v první třetině zachránil Boston od inkasování obránce Kevan Miller. Útočník Tampy Brayden Point totiž za bránou sebral puk a snažil se zakončit, ale právě Miller zastavil kotouč holí. Do vedení šli domácí ve druhé části, kdy se prosadil Dominic Moore. Druhý gól Bostonu obstaral David Backes, který v přesilové hře tečoval střelu Toreyho Kruga od modré čáry.

Svou první branku v sezoně vstřelil Jimmy Hayes, kterému nahrával David Krejčí, který si připsal třináctý bod, z toho jedenáctý za přihrávku. Puk sebral na modré čáře a bekhendem nahrál na najíždějícího Hayese, který zakončil přes bránícího hráče taktéž bekhendem a poslal Bruins do tříbrankového vedení.

Do statistik se zapsal i David Pastrňák, který v listopadu vynechal tři zápasy kvůli zranění v horní části těla. Svou třináctou brankou zařídil Bostonu vedení 4:0, když vypálil z levého mantinelu. Brankář Tampy Ben Bishop sice kotouč vyrazil holí, ale Tyler Johnson zřejmě srazil puk bruslí do vlastní brány.

Za stavu 4:0 svůj tým neskutečně podržel gólman Rask, který vychytal tři pokusy Lightnings. Celkem si v tomto utkání připsal třicet zásahů a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Český útočník Radim Vrbata přispěl svou brankou k vítězství Arizony nad Edmontonem 2:1. Puk skončil v pravém rohu, odkud ho Vrbata jen nastřelil směrem k bráně a trefil obránce Krise Russella, od kterého se kotouč odrazil do brány.

Dlouho to vypadalo, že Vrbatova branka z konce první třetiny bude jedinou v tomto utkání, ale v polovině třetí třetiny srovnal na 1:1 Milan Lucic. O výhru Kojotů se necelé čtyři minuty před koncem postaral Jamie McGinn.

Hokejisté Winnipeg Jets vyhráli po pěti prohrách v řadě. Navíc Predátorům vrátili porážku 1:5 z pátečního utkání. Skóre otevřel Drew Stafford, který sebral odražený kotouč, obtočil se okolo brány a zasunul puk k tyči, a to s pomocí brankáře, od nějž se kotouč odrazil dovnitř. Pro Stafforda to byl první gól v sezoně.

Ve třetí třetině se při power play soupeře do prázdné brány trefili Mark Scheifele a Adam Lowry a určili tak konečný stav 3:0. Dvaačtyřiceti zásahy pomohl Jets k vítězství brankář Connosr Hellebuyck, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

NHL:
Boston - Tampa Bay 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky: 23. D. Moore, 33. Backes, 38. J. Hayes (Krejčí), 50. Pastrňák - 58. Drouin. Střely na branku: 30:31. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. T. Rask, 2. Krug, 3. J. Hayes (všichni Boston)
Winnipeg - Nashville 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 36. Stafford, 60. Scheifele, 60. Lowry. Střely na branku: 24:42. Diváci: 15.294. Hvězdy zápasu: 1. Hellebuyck, 2. Stafford (oba Winnipeg), 3. Saros (Nashville)

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme