Patrik Eliáš se po operaci kolena vrací na brusle, hokejisté prý mohou na Světovém poháru překvapit

Je jedním z nejznámějších českých hokejistů v zámořské NHL, ale teď je také velkým tenisovým fanouškem. Mnohonásobný reprezentant Patrik Eliáš se po komplikovaném zranění snaží o návrat na led, teď při US Open v New Yorku ale stíhá i návštěvy zápasů Karolíny Plíškové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš má otevřené dveře k návratu do NJ Devils

Patrik Eliáš má otevřené dveře k návratu do NJ Devils | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Před čtyřmi měsíci jsem měl docela velkou operaci s kolenem. Bruslím už asi měsíc a snažím se. Jsem vděčný, že mi v Devils nechávají otevřené dveře. Pokud budu schopný ještě nastoupit, vrátíme se k otázce kde a jestli mě ještě vůbec budou chtít. Dávám se do kupy a do toho si užívám tenisovou atmosféru,“ popsal Patrik Eliáš při rozhovoru v New Yorku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér ČRo Jaroslav Plašil potkal Patrika Eliáše na tenise. Legenda New Jersey Devils sledovala zápas Karolíny Plíškové

Je ještě šance, že vás ještě fanoušci uvidí v dresu New Jersey?

Těžko říct. V tenhle moment nejsem schopný hrát, ale dnes jsem byl u doktora, který mě operoval a je spokojený s tím, jak se koleno hojí. Ale ještě to bude měsíc dva trvat. Jsem na to připravený, management Devils taky.

Českou reprezentaci teď čeká Světový pohár, jak ho budete sledovat?

Ten turnaj jsem zažil na vlastní kůži a byl fantastický. Hrozně jsem si ho užil a myslím, že si ho užiju i z pohledu fanouška. Kdybych na 100 procent věděl, že už nemusím bruslit a snažit se, tak se jedu podívat. Protože atmosféra bude skvělá, bude se podobat olympiádě. A hlavně v Torontu, bude to neuvěřitelné.

Zámořští odborníci mají Čechy za outsidery. Jak to vnímáte?

Je to slyšet. Všichni se podívají na soupisky a vidí, jak jsou na tom bodově a že jedou kluci z Evropy. V NHL i obecně v hokeji je to teď hodně o statistikách, ale vždy se hraje na vítězství. A i na mistrovství světa byl tým, se kterým se moc nepočítalo, a hrál fantastický hokej. Kluky to může semknout a mohou překvapit.

Plíškovou sledoval z ochozů i hokejista Eliáš. Byl to jeden z největších sportovních zážitků v životě, zářil

Číst článek

Teď jste v New Yorku na US Open. Sledoval jste semifinále Karolíny Plíškové se Serenou Williamsovou. Půjdete i na finále?

Prostě se sem budu muset nějakým způsobem dostat. Pro mě jako pro sportovce je to neskutečný zážitek, vidět jiné sportovce, jak se chovají, jaké tu mají prostředí. Jsem vděčný, že to můžu vidět.

Jaký jste tenista? O hokejistech se říká, že jsou poměrně dobří.

Někteří jsou lepší než jiní. Já tenis miluju. Je to sport, který se mi líbí a rád si ho zahraju. Teď mi to zdraví nějakou dobu nepovolilo, ale věřím, že až budu mít spoustu času, tak se k němu vrátím.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme