Pečlivá příprava, aktivní hra. Nový styl hokejové reprezentace přináší první výsledky

Česká hokejová reprezentace na celkové vítězství na Karjala Cupu nedosáhla. V posledním utkání turnaje podlehla Rusku 0:3 a obsadila druhé místo. Ani jasná porážka v rozhodujícím duelu ale nezastínila výkony nového týmu, který se celou dobu snažil o útočný herní styl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté prohráli v posledním zápase Karjala Cupu 0:3

Čeští hokejisté prohráli v posledním zápase Karjala Cupu 0:3 | Zdroj: Reuters

„Je to poctivý a aktivní hokej. Lehce se řekne, že je to ofenzivní, ale při podpoře útočníků vzadu a hře ve vlastní třetině vše souvisí se vším,“ zdráhá se obránce Jakub Jeřábek označit hru českého týmu na Karjala Cupu za ryze ofenzivní.

Na první pohled je ale znatelná změna herního systému národního celku a hráčům, kteří pod novým vedením nastupují, viditelně vyhovuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Karjala Cupu se začaly ukazovat první výsledky nového systému hry národního týmu

„Super, užívám si to tady. Každý plní to, co má. Hrajeme systém, který nám trenéři zadali, a každý může vidět, že to funguje. Na každém je vidět, že strašně moc chce ukázat, že na to na mezinárodní úrovni má,“ říká útočník Lukáš Radil.

Realizační tým začal pracovat v aktuálním složení před Světovým pohárem, tam se sice výsledkově práce Jandače a spol. ještě neprojevila, ale právě zkušenosti ze zámořské akce teď přinášejí ovoce.

„Pokračuje to ve stejném režimu jako na Světovém poháru. Je to super, k soupeři dostáváme úplně všechny informace. Od prvního do posledního,“ vysvětluje Jakub Jeřábek.

Chyběla nám jiskra, rozhodl první gól, říká o porážce od Rusů trenér hokejistů Jandač

Číst článek

Když se pak skloubí informace o soupeřích s přesným dodržováním herního systému, má se na co český fanoušek těšit. Tým, který před turnajem leckdo pasoval do role outsiderů, najednou hýřil sebevědomím, své soupeře přehrával a byl střelecky velmi produktivní.

„Děláme cvičení, aby si kluci věřili. Aby hráli dobře na puku a dávali ho do brány. Možná jsme dali pár šťastných gólů, některá se nám tam odrazily. Trefili jsme i krásné góly, ale po odrazech a dorážkách mohlo naše vystoupení vypadat trošku jinak,“ nechce jeden z asistentů trenéra Jandače Jaroslav Špaček přeceňovat výkony českého týmu.

Další možnost dokázat, že úspěch nebyl jen otázkou štěstí, bude mít národní celek na prosincovém Channel One Cupu.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme