Pět výher za sebou posunulo Třinec do čela extraligy, Hradec odjel s debaklem

Hokejisté Třince se poprvé v sezoně dostali do čela extraligové tabulky. Oceláři vyhráli i závěrečné utkání své čtyřzápasové série na domácím ledě, když Hradec Králové rozdrtili 6:0 a mají lepší skóre než doposud vedoucí Litvínov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Orsava střílí jeden z gólů Třince, Oceláři nakonec vyhráli 6:0

Jakub Orsava střílí jeden z gólů Třince, Oceláři nakonec vyhráli 6:0 | Zdroj: ČTK


„Hradec je hodně kvalitní mužstvo. Jsou tvrdí do konce a je vidět, že něco umí. Díky bohu jsme hned v první třetině vedli 2:0 a to vedení je položilo. Ale určitě to nebyl lehký zápas,“ říká reprezentační útočník Martin Adamský, který si do statistik zapsal čistý hattrick.

Třinec vyhrál už popáté v řadě a podruhé za sebou udržel čisté konto gólman Ocelářů Šimon Hrubec. Nejkritičtější moment prožil brankář Slezanů v prostřední části hry, kdy třineckým zadákům unikl v oslabení Tomáš Mertl. Hradecký útočník však jen orazítkoval tyč Hrubcovy branky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jasné vítězství Třince na Hradcem Králové viděl i reportér ČRo Radim Sajbot

„Kluci padají do střel, ti mají snad víc zákroků než já. Přál bych každému gólmanovi zachytat si za Třinec. Musím si toho štěstí vážit a nebrat to jako samozřejmost,“ radoval se gólman Ocelářů Hrubec z třetího čistého konta v sezoně.

„I když to bylo 3:0, tak jsme si říkali, že se ještě musíme zvednout. Šance byly, ale nedali jsme góly. Pak jim narostla křídla. Gólově to byl pěkný výbuch. Podívali jsme se na arénu a jedeme domů s balíkem,“ glosoval po zápase svou šanci i konečný výsledek útočník Mountfieldu Tomáš Mertl.

Trenér královéhradeckých hokejistů si i přes nepříznivý výsledek dokázal zachovat nadhled. „Takové večery člověk moc nepotřebuje. Měl jsem pocit, že jsme dělali, co jsme měli, ale pak nám to dvakrát třikrát spadlo do branky a vzniklo něco, co člověk nerad vidí,“ zhodnotil Peter Draisaitl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér ČRo Radim Sajbot mluvil i s poraženými hokejisty Hradce Králové

O třech bodech pro domácí bylo rozhodnuto už po úvodní třetině. V ní si Oceláři vypracovali tříbrankový náskok. Jenže Mountfield neprobudila ani přestávková rošáda v brankovišti, kdy Peter Draisaitl vystřídal brankáře Kacetla Pavelkou.

„Vybouchli jsme týmově, nemá cenu hledat individuality. Nevyšlo nám vůbec nic, proto jsme dostali pěknou dávku,“ přiznal trenér Mountfieldu.

Třinec se představí v dalším extraligovém kole v pátek na ledě Komety Brno. Už zítra však Oceláře čeká duel Ligy mistrů na ledě Tappary Tampere. Hradec jede v dalším kole opět ven, tentokrát na led pražské Slavie.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme