Pět zápasů, pět výher. Litvínov zvládl domácí sérii, ale i tak přišel o hodně sil

Dva týdny si hokejisté extraligového Litvínova nesedli do autobusu. Zatímco ve slavné NHL nejsou šňůry domácích či venkovních zápasů ničím neobvyklým, v českých soutěžích se jedná o unikátní záležitost. Zvlášť pokud jde o sérii pěti duelů v řadě. Rozjetí chemici si s netradiční situací poradili výtečně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvínova slaví další domácí výhru.

Hokejisté Litvínova slaví další domácí výhru. | Zdroj: ČTK

„Kdyby nám někdo před pěti zápasy řekl, že vyhrajeme tři čtyři, brali bychom to. Nikdo nevěřil, že vyhrajeme všech pět. Šlo to postupně. Diváci chodili a chuť do zápasů byla větší a větší,“ jásal nad ziskem dvanácti z patnácti možných bodů litvínovský obránce Tomáš Pavelka.

Výhoda domácího stadionu by se mohla na první pohled zdát jako obrovská, podle kouče chemiků Radima Rulíka se ale při tak dlouhé sérii výrazně snižovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Domácí série byla vražedná, říká o pěti zápasech bez cestování trenér Litvínova

„Zápasy, kdy se domácí mužstva tlačí do ofenzivy, stojí daleko víc sil. Je to dané už tím prostředím a diváky. Musíme nastřelovat puky, vybojovat je, pak se zas vracet. A pět zápasů takhle za sebou, to je vražedné,“ řekl trenér litvínovských hokejistů.

Také po psychické stránce prý byla šňůra pěti domácích zápasů v řadě pořádně náročná. „Hráči mají v hledišti spoustu známých a chtějí se ukázat. Stojí to i daleko větší psychické síly, než když to mají v normálním režimu doma – venku.“

Šofér autobusu, který vozí litvínovské hokejisty k extraligovým zápasům, dostal na dva týdny volno.

„Rozbruslení doma je klidnější. Jdete na oběd, máte ještě chvíli doma, ale když jedete ven, máte v hlavě, že budete ještě v autobuse, někdy hodinu, někdy i čtyři,“ upozorňuje bek Tomáš Pavelka.

Jinak se ale příprava na jednotlivé zápasy prý příliš nelišila. Trenérský štáb mapoval soupeře jako obvykle. „Taktika je podobná, ale každé mužstvo se odlišuje, tak na to upozorníme, aby si hráči dali pozor,“ říká kouč Radim Rulík.

Na tabulku se stále dívají odspodu

Litvínov z dlouhé domácí série vybruslil excelentně. Vyhrál všech pět zápasů, celkově zvítězil už v osmi utkáních za sebou. Zatímco na jaře hrála Verva baráž, teď se usadila na průběžném třetím místě tabulky.

„Z loňska jsem zvyklý, že se na tabulku dívám odspoda. Teď jsme třetí, takže je to rozdíl. Atmosféra je stoprocentně lepší, na klucích je vidět chuť i sebevědomí. Ale poslední tři zápasy byly dvoubodové, takže nemůžeme juchat, teď bude důležité to potvrdit venku a udržet se nahoře,“ plánuje Tomáš Pavelka.

Teď čeká na hokejisty Litvínova pro změnu série tří venkovních zápasů. Chemici jí odstartují ve Zlíně, kde prohráli dvanáctkrát za sebou a naposledy tam vyhráli v lednu 2010.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme