Pěti českým hokejovým týmům začíná play-off Ligy mistrů, na led soupeře míří jen Litvínov

Prvním kolem dnes začne vyřazovací část hokejové Ligy mistrů. Loni se do ní dostala z českých týmů jen Sparta, letos se play-off bude týkat pěti českých zástupců. Na ledě soupeře hraje pouze Litvínov, který nastoupí ve Vídni. Zbylé kvarteto českých týmů bude hrát na domácí půdě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí hokejisté

Liberečtí hokejisté | Foto: hcbilitygri .cz

Hokejisté Liberce nastoupí na domácím ledě proti Linkopingu. Útočník Bílých Tygrů Petr Vampola ve Švédsku hrál a ví, co od soupeře očekávat.

„Defenziva úporná, silní hráči, fyzicky jsou na tom výborně. Takže určitě to pro nás bude dobrá prověrka. Je to pro nás důležitý zápas, že jsme postoupili dál ze skupiny. Což myslím, že je také dobré pro Česko, těch týmů je tam hodně,“ říká Vampola.

„Budeme se snažit ten zápas urvat a reprezentovat Českou republiku. Je to soutěž, která začíná a je jedno, jestli vyhraje Sparta nebo my, je to pro český hokej jenom dobře,“ dodává.

Spartu čeká Curych a kapitán Jaroslav Hlinka může svým spoluhráčům poradit, švýcarskou ligu totiž hrál.

„Jo, pamatuju, ale už je to nějakých 12 let. Bude to ale asi něco podobného, budou hrát důrazný, rychlý hokej a určitě je to velmi kvalitní mužstvo,“ naznačuje.

Na domácím ledě nastoupí také Vítkovice proti finskému Tampere a Třinec čeká švédské HV 71. Jediný Litvínov začne play-off venku, a to na ledě vídeňských Capitals.

Hraje se systémem doma - venku, v případě shodných výsledků se druhý zápas prodlužuje. Odvety se budou hrát za dva týdny, 6. října.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme