Petr Čajánek slaví 40. narozeniny. V závěru kariéry se vrátil do Zlína pro titul

Vyhrál třikrát mistrovství světa, ke konci kariéry také vysněný titul s rodným Zlínem a může se chlubit i olympijskou medailí. Hokejista Petr Čajánek toho zažil hodně, dnes může nad svojí kariérou bilancovat při oslavě čtyřicátých narozenin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Petr Čajánek

Hokejista Petr Čajánek | Foto: František Tichý | Zdroj: Český rozhlas

„Ivan Hlinka říkal, že skončit na vrcholu je blbost. Má se hrát, dokud to jde. Bude záležet na něm, jakou bude mít motivaci a jak na tom bude zdravotně,“ říkal kouč Zlína Rostislav Vlach na jaře minulého roku, kdy se Čajánek poprvé radoval z českého titulu.

I pro něj se na konec kariéry vrátil v roce 2011 domů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední roky hráčské kariéry hokejisty Petra Čajánka připomněl František Kuna

„Tím, že už má člověk nějaké roky a rodinu, tak situace postupně dozrává. Chci být u toho, jak děti vyrůstají. Problém jsme neměli, jednání bylo jednoduché. Rozhodovalo to, že jsem chtěl jít domů. Nějaké body mohly smlouvu zhatit, ale nešlo o věci týkající se financí,“ říkal Čajánek.

„Věřím, že sezona bude úspěšná a budeme hrát dobrý hokej. Byl bych hrozně rád, kdyby chodil plný zimák a podařilo by se nám ho vyprodat,“ přál si trojnásobný mistr světa.

A to se mu a jeho Zlínu povedlo několikrát. Na vrcholu ale neskončil, odehrál ještě jednu sezonu a v posledním zápase jeho kariéry přispěl ke konci bronzového olympijského medailisty z Turína Jan Káňa, Čajánkův synovec v dresu Brna.

„Bylo symbolické, že dal první gól. Plácl a mě to ukončil,“ prohlásil útočník, který má na kontě 267 zápasů v zámořské NHL.

Přemlouvat už se dál nenechal. A tak má dnešní oslavenec čtyřicátých narozenin Petr Čajánek více času třeba na nákupy v Americe nebo na lyže.

 

40. narozeniny slaví PETR ČAJÁNEK. Gratulujeme!

Posted by PSG Zlín on 18. srpen 2015

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme