Petr Hubáček: Nenapadlo by mě reprezentační pozvánku odmítnout

Druhé vystoupení na Channel One Cupu mají před sebou hokejisté České republiky. V moskevské hale Chodynka nastoupí v pravé poledne proti Rusku. V sestavě by znovu neměl chybět útočník Petr Hubáček, který působí nenápadným dojmem. Tedy pokud stojí mimo led.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Petr Hubáček v rozhovoru s Pavlem Petrem

Útočník Petr Hubáček v rozhovoru s Pavlem Petrem | Foto: Pavel Petr

Brněnský rodák a jeden z lídrů v sestavě extraligové Komety nedává dokonce ani znát únavu, se kterou v nabitém kalendáři musí bojovat. V zápase, jako je ten proti Rusku, jde vyčerpání stranou. Důležitý je výsledek. "Tak nějak se s tím vnitřně peru od začátku sezony. Přeci jenom jsem loni odehrál 98 zápasů. Všechny čtyři turnaje Euro Hockey Tour, mistrovství světa, ligu. Bez odpočinku, bez pauzy. Teď to táhnu dál, takže jsou dny nebo týdny, kdy toho mám plné zuby. Peru se s tím, ale nenapadne mě pozvánku odmítnout. Jsem rád, že jsem tady."

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Hubáček: Nenapadlo by mě reprezentační pozvánku odmítnout

Nakonec, úspěch v podobě zlaté medaile z mistrovství světa, u kterého Petr Hubáček v květnu letošního roku byl, dokáže dát na únavu zapomenout. O tom není pochyb. "To je věc, na kterou člověk nikdy ani nepomyslel, když vyrůstal, když byl malej. To je taková odměna za to, že se člověk snaží práci dávat co nejvíc a neodříkává žádné věci. Jde s maximálním počtem zápasů v sezoně. To je top, co jsem mohl dosáhnout. Přesto jezdím dál a dál a doufám, že někdy zase něco bude."

To je samozřejmé. Jenže uvědomují si hokejisté, při tak velkém zápasovém vytížení a nabitém programu, že se blíží vánoce? Mají vůbec čas o nich přemýšlet? "Máme s malou adventní kalendář a jíme čokolády. Jak ubývají, tak člověk cítí, že se vánoce blíží. Škoda, že je přes svátky tak nahuštěný program. Pro nás prakticky nejsou, přijdou a strašně rychle odejdou. Takovou tu dobu, kdy se ten čas blíží a člověk to začíná vnímat, to hokejisti nemají."

Jak je to ale u Hubáčků s dárky? Kdo je obstarává, když si hlava rodiny plní hokejové povinnosti? "Dárky jdou spíš přes manželku. Máme čtyřměsíční dítě a sedmiletou dceru, která ještě věří na Ježíška. Asi už poslední rok, takže u nás letos ještě nosí dárky Ježíšek," říká Petr Hubáček. Utkání Rusko - Česko začíná ve 12 hodin.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme