Petr Mrázek má nejlepší statistiky v NHL, lepší smlouvu nechává na agentovi

Dva obdržené góly za poslední tři zápasy - takovou statistiku mají hlavně úspěšné fotbalové týmy. U těch hokejových je to spíše rarita, kterou se ale může právě teď pyšnit v NHL Detroit a jeho brankář Petr Mrázek. Třiadvacetiletý Čech se i díky vynikající formě v posledních duelech stal podle statistik nejlepším gólmanem celé soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek předvedl proti Islanders 27 zákroků

Petr Mrázek předvedl proti Islanders 27 zákroků | Zdroj: Reuters

Petr Mrázek dostal ve středečním utkání s Ottawou gól dvě minuty před koncem a přišel tím o druhé vychytané čisté konto v řadě. „Nula byla blízko, trochu to zamrzí, ale důležité jsou dva body. Důležité je, že jsme vyhráli jako tým,“ těší Petra Mrázka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na aktuální formu i vyhlídky Petra Mrázka v NHL se zaměřil reportér ČRo Martin Charvát

Pro Red Wings to bylo třetí vítězství v řadě. Tým z Detroitu se tak dostal na páté místo Východní konference NHL. Všechny tři výhry vychytal právě Mrázek, který vládne brankářským statistikám NHL. Má nejvyšší úspěšnost zákroků a svůj průměr obdržených branek na zápase drží na hodnotě 1,94.

V souvislosti s mladým českým brankářem se dokonce stále častěji mluví o Vezina Trophy, ceně o nejlepšího brankáře NHL. „Ještě zbývá 28 zápasů a hlavní bude postup do play-off. Určitě by to bylo krásné, ale nechme se překvapit,“ nechce předbíhat.

Teď je Mrázek pro Red Wings cenným hráčem, kterého jen sotva budou chtít vyměnit, ale zároveň musí uvažovat, jak si ho pojistit i na další sezony. Po té současné mu totiž končí smlouva, zatím se tím ale netrápí.

„Jsem v kontaktu s agentem, ale nechávám to na nich. Soustředím se na hokej a jednání řeší oni. Až něco bude, dají mi vědět,“ říká Petr Mrázek, kterému ale mohou současné výkony při jednání o novém kontraktu přitížit.

Jeden z nejlepších platů v týmu má totiž druhý gólman, zkušený Jimmy Howard, a dva brankáře za extrémně vysokou částku si nemůže, i kvůli mzdovému stropu, dovolit žádný tým. A čím lepší statistiky, tím je Mrázkova hodnota, a tudíž i nárokovaný plat vyšší.

Podle něj to ale jednání neovlivní. „Chci vyhrávat, nemám rád porážky. Jestli dostanu nový kontrakt, doufám, že to nezmění mě ani můj přístup k hokeji,“ věří český brankář.

V neděli oslaví 24. narozeniny. V ideálním případě čistým kontem v zápase proti Bostonu. „Mám tu kamaráda a z Atlanty přiletí přítelkyně. Odpoledne máme zápas a hned letíme do New Yorku. Bude to rychlá oslava, nic extra. Ale aspoň tu někoho budu mít,“ plánuje Petr Mrázek.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme