Petr Nedvěd se učí žít bez hokeje, na jiné myšlenky přichází v Miami

14. prosinec 2014

Jsou hokejisté, kteří po konci kariéry pověsí brusle na hřebík a na zimní stadion už nemusí. Mezi ně ale nepatří Petr Nedvěd, který je po minulé sezoně už bývalým hráčem a hokej ho nyní provází ve snech.

„O hokeji mám minimálně jednou dvakrát do týdny sny, že hraju, budu hrát, nebo že je dobře, že už nehraju, takže hokej mi chybí, ale člověk se musí naučit bez něj žít,“ přiznává Petr Nedvěd, že jentak nejde opustit sport, který děláte celý život.

Alespoň nějaký recept, jak na chvíli zapomenout, přece jen má. „Po hokeji mi je smutno, ale shodou okolností jsem přiletěl z Miami. Tam člověk přijde na jiné myšlenky, pomáhá mi to na hokej zapomenout. Když jsem byl tady (V Liberci, pozn. red.), chyběl mi hokej víc,“ přiznává.

Liberecký tým si v minulém kole připomínal na svém stadionu postup do extraligy v roce 2002, od té doby patří extraliga partě pod Ještědem nepřetržitě a Nedvěd na tom měl zásluhu nejen během bojů o postup, kdy odehrál sice jen jeden zápas, ale hlavně v dalších sezonách.

Po návratu z NHL bavil diváky nejen na libereckém stadionu, ale i na mezinárodní scéně. Po skončení kariéry nevylučuje ani pozici funkcionáře Bílých Tygrů. „Až se zbavím Petra, tak asi jo,“ naráží Nedvěd se svým typickým širokým úspěchem na pozici šéfa hokejového Liberce Petra Syrovátka.

„Možná je to písnička budoucnosti, ale zatím ne,“ zvážněl Petr Nedvěd. V blízké době se šéfa klubu vystřídat nechystá. Po Vánocích odletí znovu do Miami, kde budou Petra Nedvěda hokejové sny trápit dál. Jak dlouho je vydrží prozatím nerealizovat, co neví ani on sám.

autoři: David Nyč , fk , vman
Spustit audio