Petr Sýkora je zpět! Ale prý má co zlepšovat

Hokejová extraliga včera přivítala další velkou osobnost. Útočné řady HC Plzeň 1929 posílil dvojnásobný vítěz Stanley cupu a mistr světa Petr Sýkora. Dokázal sice skórovat, přesto na něm bylo znát, že soutěžní utkání třiatřicetiletý útočník odehrál naposledy v polovině ledna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Sýkora se vrátil na plzeňský led

Petr Sýkora se vrátil na plzeňský led | Zdroj: ČTK

Vedení plzeňského klubu stačilo během úterního odpoledne získat hráčovu transferkartu od Minnesoty, za níž Sýkora v minulé sezoně v NHL nastupoval. Plzeňští diváci tak po šestnácti letech viděli jednoho z nejslavnějších odchovanců zdejšího hokeje znovu v dresu mateřského klubu.

„Abych se přiznal, spíš jsem byl nervózní. Po druhém střídání jsem měl tep 200 a říkal jsem si, jak ten zápas můžu přežít. Ale pak jsem se rozehrál a od druhé třetiny už to bylo lepší. Ale jak jsem se viděl, tak to bude určitě ještě týden čtrnáct dní trvat, než se dostanu k tomu standardu, který jsem zvyklý hrát," řekl Sýkora.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Sýkora je zpět! Ale prý má co zlepšovat

Svou premiéru si ve 48. minutě osladil ve dvojnásobné přesilovce gólem na 2:2. Všechny body ale nakonec brali hosté a ani Sýkora osobně nemohl být se svým předvedeným výkonem spokojený. „Jsem rád, že to tam padlo a že jsem fanouškům aspoň něco ukázal, ale můj další výkon byla ostuda," řekl.

Vzápětí ale přidal vysvětlení toho, proč se na ledě ve formaci se Strakou a Vlasákem spíše hledal. V minulé sezoně měl vyhlášený střelec problémy s břišním svalstvem i otřesem mozku a proti Slavii sehrál po několika měsících první soutěžní zápas.

Může to být už jen lepší

„Já jsem s tím počítal, hrozně dlouho jsem nehrál. Můžete trénovat jak dlouho chcete, ale musíte hrát zápasy. Pozitivní je, že z mojí strany už to může být jenom lepší. Střela tam pořád je a spíš jde o to, dostat se do kondičky," plánuje si Sýkora.

Už v létě se hodně spekulovalo o tom, zda dá Sýkora přednost Plzni, kde se naučil hokejovému umění, a nebo Brnu. Na jižní Moravě přes léto žije s manželkou Renatou. Přestože s Kometou dva měsíce trénoval, rozhodl se vrátit do české extraligy v indiánském dresu.

„Ta varianta tu byla, ale já jsem hráč Plzně a nikdo neví, kolik odehraju zápasů, jak to po těch zraněních bude. Určitě by bylo hodně nevýhodné i pro Brno si mě koupit, protože bůhví, jak by to dopadlo. Já jsem chtěl hrát tady a volba byla jasná," řekl Sýkora.

Do Plzně šel kvůli Strakovi

A ještě jedna věc vítěze Stanley cupu a mistra světa v jeho rozhodnutí utvrdila. Možnost zahrát si s Martinem Strakou. „V mých očích je to nejlepší hráč v lize, takže to byl jeden z hlavních důvodů."

S vedením mateřského klubu se rozhodl uzavřít kontrakt pro jednotlivé zápasy s tím, že může kdykoliv odejít do NHL nebo do Ruska. Zatím proto nedokáže říct, jak dlouhé jeho angažmá na západě Čech bude.

„Můj cíl je hrát zápas v pátek a být o něco lepší. Teď nemám žádné dlouhodobé cíle. Když si vezmu, kde jsem byl před čtyřmi měsíci a teď hraju hokej, tak to je pro mě takové malé vítězství. Mám motivaci vrátit se do toho hokejového standartu, kde jsem byl předtím. A jak jsem poznal dneska večer, nebude to krátká cesta.

Vladislav Janouškovec, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme