Piráti Chomutov jsou v jedné soutěži se svou farmou, komplikují se přesuny juniorů

Hokejové farmy fungují na českém území už několik let. Extraligové týmy mají dohodu s celky v nižších soutěžích o spolupráci, hráči extraligových klubů tak mají možnost rozehrát se v nižší soutěži například po zranění. Problém nastane, když se oba celky ocitnou ve stejné soutěži. Právě to je případ Chomutova, který po sestupu nastupuje i proti své kadaňské farmě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Chomutova vedou po 14 kolech první ligu (ilustrační foto)

Hokejisté Chomutova vedou po 14 kolech první ligu (ilustrační foto) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Je to obrovská komplikace a nedává to smysl. Ale filozofie klubů byla tak nastavená a věříme, že se vrátíme do extraligy a bude to dál fungovat,“ říká generální manažer Pirátů Chomutov Jaroslav Veverka mladší.

Ještě loni platilo, že pokud se hráč extraligového týmu zranil a potřeboval se rozehrát, šel na střídavý start do Kadaně, kde získával zpět herní praxi. To samé platilo i pro hráče, kteří nebyli v extraligovém týmu dostatečně vytíženi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na problém hokejových klubů z Chomutova a Kadaně upozornil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Letos to ale nejde. Pravidla takové přesuny mezi celky hrající jednu soutěž neumožňují.

„Momentálně nám spolupráce dává konkurenci. A hráči, které si nevybere trenér nebo sportovní manažer v Chomutově, můžou jít hrát do Kadaně a dostanou časový prostor, aby si zvykli na áčkový hokej. Třeba dospějí a budou hrát za Chomutov, který by měl hrát vyšší soutěž,“ vysvětluje manažer Chomutova.

Největší komplikace jsou v současné době s přesuny mladých hokejistů. Ti například hrají juniorskou soutěž za Chomutov a seniorskou za Kadaň. Do A týmu dospělých svého mateřského Chomutova ale naskočit nemohou.

„Nemohou mít střídavý start mezi SK Kadaň a Piráty Chomutov. Hráč z juniorky nemůže nastoupit na jedno utkání a dál jít hrát za Kadaň. Musí zůstat 30 dní tady a v tu chvíli je limitovaný. Omezovat mladé hráče, aby si někdo mohli zahrát za áčko, je z našeho pohledu nesmysl. Ale musíme respektovat pravidla, která jsou nastavená,“ je smířený Jaroslav Veverka mladší.

Cestou ze zapeklité situace je postup Pirátů Chomutov zpět do extraligy. Druhou nejvyšší soutěž po 14 kolech vedou, Kadaň je šestá.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme