Pirátům se daří i bez Červenky. Možná si tým sednul lépe v tomhle složení, říká kapitán Vondrka

Extraligu sice nakonec nepřekvapili tím, že by vedoucí Brno obrali o všechny body, ale i tak mohou být hokejisté Chomutova spokojení. Jejich tým šlape, je na třetím místě tabulky a Pirátům to jde i po odchodu Romana Červenky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pirátům se na úvod vcelku daří a kapitán Michal Vondrka (uprostřed) je zatím spokojen

Pirátům se na úvod vcelku daří a kapitán Michal Vondrka (uprostřed) je zatím spokojen | Zdroj: ČTK

„Je to těžké hodnotit. Samozřejmě Červus byl Čurvus a udělal spoustu bodů. Na druhou stranu asi možná hrajeme víc týmově, i když spousta lidí odešla. Možná si ten tým sednul lépe v tomhle složení.“

Jistě to z úst chomutovského kapitána Michala Vondrky nemělo znít tak, že je dobře, že Červenka odešel. Právě Vondrka převzal po bývalém spoluhráči ze Slavie roli vůdce a dvěma góly zařídil výhru 4:3 v prodloužení nad vedoucí Kometou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z nejmladších extraligových týmů jsou na tom zatím nejlépe. Hokejisté Chomutova zvládají vstup do sezony i po odchodu Romana Červenky

„Nám se paradoxně s těmito týmy hraje líp než s těmi z druhého konce tabulky. Individuálně jsou na tom výborně, mají vyrovnané všechny čtyři lajny, takže TOP tým,“ vzpomněl Vondrka některé hráče brněnské Komety.

Nejsou to jen navrátilci z Kontinentální ligy, ale i borci se zkušenostmi z NHL jako Martin Erat nebo Tomáš Vincour, které dokázal přehrát tým, jenž teprve v minulé sezoně poprvé okusil play-off nejvyšší soutěže v Česku. Teď se ale do 50 tisícového města na severu Čech moc pro body jezdit nebude. A kapitán vysvětluje proč. Minulý ročník prostě méně zkušeným hodně pomohl.

„Ti hráči si začali věřit, ohráli se minulý rok. Stoupli, jsou jedni z nejlepších ve své kategorii. Myslím si, že tím se nám vyrovnaly všechny čtyři lajny nebo minimálně tři a teď je to takové rozložené a ti hráči jsou vyhraní a věří si, což k tomu patří a já jsem zatím moc spokojený,“ uzavírá kapitán aktuálně třetího týmu extraligové tabulky Vondrka.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme