Pittsburgh porazil Washington v prodloužení, ve finále Východní konference se utká s Tampou

Hokejisté Pittburghu postoupili do finále Východní konference NHL. Nejlepší tým základní části z Washingtonu porazili 4:3 v prodloužení a celkově 4:2 na zápasy. Teď Tučňáky čeká Tampa Bay. V Penguins v zápase ztratili vedení 3:0, nakonec o jejich triumfu rozhodl v 7. minutě nastaveného času Nick Bonino.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pittsburghu

Hokejisté Pittsburghu | Zdroj: Reuters

Dvěma góly položil základ k vítězství Phil Kessel, který nejprve v 6. minutě otevřel skóre přesnou střelou švihem přes obránce. Ve 28. minutě dal pak jeden ze dvou gólů v rozmezí 33 sekund ve čtyřminutové přesilové hře poté, co hostující obránce Brooks Orpik zasáhl vysokou hokejkou Patrica Hörnqvista.

Capitals se ale nevzdali, ještě do přestávky snížil T.J. Oshie, ve 48. minutě přidal kontaktní druhý gól Justin Williams a vyrovnávací branku domácí nabídli soupeři sami. Třikrát během dvou minut totiž nedovoleně vyhodili puk z obranného pásma mimo kluziště, hosté získali dvakrát za sebou přesilovou hru pět na tři a tu druhou využil sedm minut před koncem třetí třetiny obránce John Carlson.

V závěru třetí části mohl Washington dokonat obrat, jenže v další početní výhodě neuspěl. V 67. minutě udeřilo na druhé straně, když brankář Braden Holtby sice zastavil střelu Carla Hagelina, na pohotovou bekhendovou dorážku Bonina už byl ale krátký.

Pittsburgh si tak znovu po třech letech zahraje konferenční finále, v němž v roce 2013 nestačil na Boston.

Výsledek NHL
2. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
Pittsburgh - Washington 4:3 v prodl. (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
Branky: 6. a 28. Kessel, 28. Hagelin, 67. Bonino - 39. Oshie, 48. Justin Williams, 54. Carlson. Střely na branku: 42:39. Diváci: 18.650. Hvězdy zápasu: 1. Bonino, 2. Kessel (oba Pittsburgh), 3. Carlson (Washington). Konečný stav série: 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme