Pittsburgh prohrál popáté v řadě, hazarduje s postupem do play off

Hokejisté Pittsburghu Penguins prohráli na domácím ledě s New York Islanders a promarnili další příležitost zajistit si postup do vyřazovacích bojů. V zápase bodovali Sidney Crosby i John Tavares, kteří se tak vzdálili Jakubu Voráčkovi v souboji o Art Ross Trophy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pittsburgh prohrál už popáté v řadě. V NHL stále nemá jistý postup

Pittsburgh prohrál už popáté v řadě. V NHL stále nemá jistý postup | Zdroj: Reuters

Islanders nasměroval na led Penguins k vítězství Casey Cizikas po samostatném úniku při vlastním oslabení. Za domácí sice vyrovnal Scuderi po Crosbyho přihrávce, ale John Tavares a Michael Grabner ve třetí třetině rozhodli o výhře newyorského týmu 3:1.

Tavares s Crosbym získali jednobodový náskok v čele kanadského bodování soutěže, oba mají 84 bodů. Vede centr Islanders díky většímu počtu vstřelených branek.

Jakub Voráček na čtvrtém místě ztrácí 3 body. Pokud chce pomýšlet na Art Ross Trophy, musí se v posledním zápase zapsat do statistik minimálně čtyřikrát.

Pátou porážkou v řadě si Penguins zkomplikovali postup do vyřazovacích bojů a o šťastných týmech rozhodne až poslední zápas, ve kterém Pittsburgh hraje v Buffalu. Klíčové budou také zápasy Ottawy ve Philadelphii a Bostonu na ledě Tampy Bay.

NHL:
Pittsburgh - NY Islanders 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky: 40. Scuderi - 8. Cizikas, 43. Tavares, 57. Grabner. Střely na branku: 38:26. Diváci: 18.673. Hvězdy zápasu: 1. Halák, 2. Tavares (oba NY Islanders), 3. Fleury (Pittsburgh).

Columbus - Buffalo 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky: 1. Foligno, 10. Calvert, 51. Atkinson, 60. Jenner - 3. Grigorenko, 40. Gionta. Střely na branku: 40:25. Diváci: 17.855. Hvězdy zápasu: 1. Atkinson, 2. Savard, 3. Foligno (všichni Columbus).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme