Pittsburgh vyhrál na ledě San Jose, ve finále Stanley Cupu vede 3:1

Hokejisté Pittsburghu jsou jeden zápas od zisku Stanley Cupu. Ve čtvrtém finále NHL vyhráli na ledě San Jose 3:1 a stejným poměrem vedou také v sérii. Druhé utkání za sebou vynechal v dresu Sharks Tomáš Hertl. Penguins mohou vyhrát slavnou trofej po sedmi letech, páté finále budou hrát doma v noci ze čtvrtka na pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jevgenij Malkin se prosadil poprvé během finálové série

Jevgenij Malkin se prosadil poprvé během finálové série | Zdroj: Reuters

O první vítězství na ledě soupeře v sérii se postaral Jevgenij Malkin, který se během finále proti San Jose bodově i gólově prosadil ve čtvrtém zápase vůbec poprvé. Pittsburgh tak má dva „mečboly“ na zisk Stanley Cupu, ten první může proměnit už v noci ze čtvrtka na pátek českého času.

Žralokům ve čtvrtém utkání série nepomohlo ke svižnějšímu startu ani rockové podání americké hymny od kytaristů kapely Metallica Jamese Hetfielda a Kirka Hammetta. Po opatrném úvodu domácí, kterým opět chyběl Tomáš Hertl, po osmi minutách prohrávali po dorážce Iana Colea.

Asistenci u úvodního gólu si připsal Jevgenij Malkin. Byl to jeho první bod v sérii a zanedlouho přidal i první gól. Čtyři minuty po přestávce si ruský útočník našel u tyče místo, kam dorazila střílená přihrávka od Philla Kessela.

„Je to velký hráč a ukázal to v ten pravý moment. Rozhodně si to zasloužil,“ řekl po zápase na adresu útočníka gólman Penguins Matt Murray, který byl za 23 zákroků vyhlášen první hvězdou čtvrtého finále.

Murray nestačil jen na jeden pokus Sharks, když si dvanáct minut před koncem našel mezi kruhy odražený puk Melker Karlsson. Vyrovnat se však domácím nepodařilo, naopak vítězství Pittsburghu pojistil dvě minuty před koncem Eric Fehr výpadem do otevřené obrany.

Vůbec poprvé v letošním finále vyhrál jeden z týmů o více než jeden gól. Pittsburgh si výhrou 3:1 zajistil i stejné vedení v sérii. Rozhodnout o zisku Stanley Cupu může v domácí hale v noci ze čtvrtka na pátek českého času.

Pokud se to týmu trenéra Sullivana podaří, získá nejslavnější hokejovou trofej po sedmi letech, ale poprvé u toho nebude žádný Čech.

Finále play off NHL - 4. zápas:
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 49. M. Karlsson (Tierney, Dillon) - 8. Cole (Kessel, Malkin), 23. Malkin (Kessel, Letang), 58. Fehr (Hagelin, Määttä). Rozhodčí: McCauley, Sutherland - Murphy, Racicot. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 24:20. Diváci: 17 562. Stav série: 1:3. Hvězdy zápasu: 1. M. Murray, 2. Kessel, 3. Malkin (všichni Pittsburgh).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme