Play-off hokejové extraligy startuje. Hlavními favority na titul jsou hráči Liberce a Sparty

Liberec, nebo Sparta? V hokejové extralize se může začít naplno řešit, kdo vyhraje titul. Dnes totiž začíná čtvrtfinále play-off. A právě první a druhý tým základní části pasují do role favorita nejen fanoušci, ale i hráči. Finále je sice ještě daleko, ale třeba v Liberci vědí, že výhra v základní části není automaticky všechno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Základní část hokejové extraligy ovládl Liberec

Základní část hokejové extraligy ovládl Liberec | Foto: Bílí Tygři Liberec, Jiří Princ

„Mám pocit, že jsme všechny top zápasy, které jsme letos odehráli, ať to byly zápasy se Spartou nebo v Hradci, nezvládli. Ty týmy nás přehrály a byly lepší než my,“ přiznává útočník Liberce Michal Birner.

Je pravdou, že Liberec má se Spartou zápornou bilanci, když prohrál poslední tři vzájemné zápasy. Teď ale bude favorit ze severu Čech vyhlížet regionálního soupeře z Chomutova, který má Červenku a na střídačce velezkušeného Růžičku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberec a Sparta jsou určitě týmy, které podávaly nejlepší výkony. Jsou určitě favoriti, ale budeme se je snažit porazit, říká před začátkem čtvrtfinále extraligy brankář Zlína Libor Kašík

Jestli je ale výhodou, že Chomutov odehrál něco navíc v předkole a je v tempu, a naopak Liberec jen trénoval, ukáže až první týden play-off. Tak trochu převrátit pořadí favoritů se nebojí třeba zlínský brankář Libor Kašík, kterého čeká ve čtvrtfinále Sparta.

„Kéž bych mohl říct, že hrají špatně, ale to se říct nedá. Podle mě jsou letos nejlepší, možná i o trošku lepší než Liberec,“ prohlásil Kašík a podobně to vidí i jeho spoluhráč Ondřej Veselý.

„Liberec a Sparta jsou určitě týmy, které podávaly nejlepší výkony. Určitě jsou favorité, ale budeme se je snažit porazit,“ navazuje na Kašíka útočník Veselý ze Zlína, který Spartu v play-off nikdy nevyřadil, a právě Pražané mohou jít po letech daleko, možná až na vrchol.

Zkušených hokejistů na to mají dost, Liberec tak protřelý boji v play-off není a svoji roli může sehrát i plná O2 arena, do které se lidé naučili na Spartu chodit, což bude v play-off platit dvojnásob.

Začíná hokejové čtvrtfinále. Plzni to zkomplikujeme, věří olomoucký trenér Venera

Číst článek

Ti, co postoupili z předkola, si počkají na čtvrtfinále do středy. Dnes nastoupí Plzeň proti Olomouci a Hradec přivítá Mladou Boleslav, která si play-off vyzkoušela loni a letos mohou zkušení hráči jako Výborný nebo Klepiš hodně pomoci k historickému úspěchu.

„To, že jsme doplnili tým o vhodné hráče, může hrát roli. Doufám, že to v play-off ukážeme a že to zúročíme,“ říká obránce Mladé Boleslavi Tomáš Voráček.

Pokud si týmy udrží výkonnost ze základní části, můžeme se těšit na finále mezi Libercem a Spartou. Těch 8 bodů rozdílu v základní části ale netvoří žádný velký herní propad. A myslí si to i bookmakeři, kteří lehce favorizují Spartu.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme