Plekancův gól pomohl Montrealu do play-off, Jágrova Florida přišla o naději

Montreal se vrací do play-off NHL. Jistotu získal díky výhře nad Floridou, když při vítězství 6:2 skóroval i Tomáš Plekanec. Hokejisté Tampy Bay porazili v NHL Detroit 6:3. Gólem a nahrávkou se na vítězství podílel Andrej Šustr, Ondřej Palát asistoval u dvou branek. Jednu nahrávku zaznamenal i David Pastrňák a jeho Boston porazil Dallas 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec přijímá gratulace, právě překonal Reta Berru v brance Floridy

Tomáš Plekanec přijímá gratulace, právě překonal Reta Berru v brance Floridy | Zdroj: Reuters

Canadiens se proti Floridě skvěle povedl start do zápasu. Když Tomáš Plekanec využil po deseti minutách skvělou přihrávkou Brendana Gallaghera, zvyšoval už na 2:0. V závěru zápasu pak Plekanec svému spoluhráči pas vrátil a domácí vyhráli 6:2.

Montreal vloni chyběl ve vyřazovacích bojích, výhra nad Panthers mu zajistila, že se letos do play-off vrátí. Opačná situace je na Floridě, loňský vítěz divize letos na poslední postupové místo ve Východní konference ztrácí 5 zápasů před koncem nedostižných 11 bodů. Jaromír Jágr si tak letos o Stanley Cup nezahraje.

O divokou kartu se ve Východní konferenci přetahuje pět týmů, poslední postupovou pozici drží aktuálně Boston o tři body před Tampou. Týmy Lightning i Bruins v noci s výrazným českým přispěním vyhrály.

Andrej Šustr z Tampy bruslí dorazil střelu Ondřeje Paláta a překonal Petra Mrázka v brance Detroitu. Oba Češi si pak připsali asistenci na brance Gourda ve 47. minutě a celkově tým z Floridy vyhrál 5:3. Boston zase porazil Dallas 2:0 i díky asistenci Davida Pastrňáka.

Teoretické naděje ještě živí Philadelphia. Letci porazili Islanders 6:3, když po 9 minutách a 19 sekundách vedli 4:0. Gudas byl v 9. minutě autorem třetího gólu po tvrdé střele od modré čáry. Jednu asistenci si připsal také Jakub Voráček.

NHL:
Boston - Dallas 2:0, Philadelphia - NY Islanders 6:3, Carolina - Columbus 2:1 v prodl., Montreal - Florida 6:2, Edmonton - San Jose 3:2, Nashville - Toronto 1:3, Minnesota - Ottawa 5:1, Winnipeg - Anaheim 4:3 v prodl., Tampa Bay - Detroit 5:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme