Plekanec rozhodl dvěma góly o výhře Montrealu v Ottawě a stal se hvězdou zápasu

Hokejový útočník Tomáš Plekanec zařídil dvěma góly v jediném utkání nedělního programu NHL výhru Montrealu 3:1 v Ottawě a byl vyhlášen nejlepším hráčem večera. Kladenský odchovanec zaznamenal obě trefy v úvodní třetině a pomohl týmu udržet si v nové sezoně neporazitelnost. Canadiens se třemi výhrami vedou soutěž společně s New Yorkem Rangers.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec slaví se spoluhráči z Montrealu jeden ze svých dvou gólů do sítě brankáře Ottawy

Tomáš Plekanec slaví se spoluhráči z Montrealu jeden ze svých dvou gólů do sítě brankáře Ottawy | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Plekanec poprvé skóroval v desáté minutě, kdy střelou z rohu kluziště zaskočil gólmana Matthewa O´Connora, který chytal premiérový zápas v soutěži.

„Měl jsem štěstí. Snažil jsem se ho překvapit a vyšlo mi to přesně, jak jsem chtěl,“ komentoval úvodní branku zápasu Plekanec.

Druhý zásah a svůj třetí v sezoně přidal český hráč v závěru úvodní části. Nejdříve se blýskl skvělým defenzivním zákrokem, když zblokoval na obranné modré střelu Erika Karlssona, a následný samostatný únik zakončil přesnou trefou mezi betony brankáře Ottawy.

V polovině utkání vstřelil v oslabení kontaktní gól Jean-Gabriel Pageau, ale aktivnější hosté soupeři zásluhou skórujícího Torreyho Mitchella opět odskočili. Dvoubrankový náskok už Canadiens udrželi a zpříjemnili debut v NHL svému gólmanu Mikeu Condonovi, který kryl 20 střel.

„Je to vzrušující. Chlapi hráli úžasně. Měl jsem před třetí třetinou asi jen patnáct zásahů, z čehož tak pět šest bylo těžších. Hodně mi to usnadnili,“ řekl ke své premiéře Condon, který dle slov trenérů i spoluhráčů adekvátně zastoupil Careyho Price, jednoho z nejlepších brankářů současnosti.

„Když chytá náhradník, častokrát můžete vidět napětí a snahu mu až přehnaně pomáhat. My jsme ale dnes vůbec neměnili svou hru. Věřili jsme mu a on se v brankovišti velmi rychle zabydlel. To, co přináší Carey, měli jsme i od něho. Dělal vždy přesně to, co musel,“ chválil mladíka obránce Montrealu P.K. Subban.

Condon a O´Connor jsou po téměř 50 letech prvními gólmany, kteří si ve stejném zápase odbyli premiérový start v NHL. Podstatně zkušenější český útočník Milan Michálek odehrál jubilejní 700. utkání v soutěži, ale s Ottawou musel strávit první prohru sezony.

Výsledek NHL:

Ottawa - Montreal 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky: 30. Pageau - 10. a 19. Plekanec, 46. Mitchell. Střely na branku: 21:34. Diváci: 19 177. Hvězdy zápasu: 1. Plekanec (Montreal), 2. Pageau (Ottawa), 3. Subban (Montreal).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme