Plzeň dotahovala, Sparta ale udržela náskok a vyrovnala hokejové semifinále

Ve velké drama se změnilo druhé semifinále hokejové extraligy mezi Spartou a Plzní. Domácí vedli ve druhé třetině už 4:0, jenže jejich náskok se postupně rozplýval a nakonec byli rádi, že udrželi vedení 4:3. Série je vyrovnaná 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta ve druhé polovině zápasu dokázala udržet nejtěsnější náskok a vyrovnala semifinálovou sérii

Sparta ve druhé polovině zápasu dokázala udržet nejtěsnější náskok a vyrovnala semifinálovou sérii | Zdroj: ČTK

Po včerejší prohře 3:7 sparťané ve druhém semifinále na své plzeňské soupeře vlétli a v první třetině zasypali Matěje Machovského 19 střelami. Ujaly se dvě. Sólo středem kluziště převedl v polovině sedmé minuty Daniel Přibyl, o minutu později zvýšil na 2:0 čistým průstřelem po buly Michal Barinka.

V domácí brance dostal i po včerejším střídání opět šanci Tomáš Pöpperle a v první třetině se odvděčil za důvěru. Hned čtyřikrát proti němu v přímém souboji neuspěl kanonýr Indiánů Dominik Kubalík.

Rudí ve druhé třetině pokračovali v navyšování svého náskoku. Lukáš Pech využil chyby západočeské obrany a zvýšil už na 3:0, pak se opět musel předvést Pöpperle, když zneškodnil Indrákovo trestné střílení.

Ve 32. minutě předvedl Daniel Přibyl další kličkovanou, zvýšil už na 4:0, vyhnal Machovského z branky až do tunelu a zdálo se být rozhodnuto.

Jenže Indiáni se nevzdali. Nejdřív využil přesilovku pěti proti třem Nicholas Johnson a ještě do druhé přestávky snížil ve vlastním oslabení Ondřej Kratěna už na 2:4. Druhou třetinu ozvláštnila i bitka, ve které si Forman s Hollwegen nezadali s borci ze zámořských soutěží.

Ve 47. minutě Pöpperle poprvé chyboval, když mu za záda propadlo Kracíkovo nahození z téměř nulového úhlu. Ze čtyřbrankového náskoku bylo najednou pouze vedení 4:3 a modří se tlačili k vyrovnání.

Trenér Michal Straka se ještě pokusil zvýšit tlak odvoláním brankáře. Více než dvouminutovou power-play soupeře ale odehráli sparťané takticky dobře a těsný náskok 4:3 udrželi. Série se přesouvá do Plzně za stavu 1:1.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Přibyl (J. Hlinka), 8. Barinka (Hlaváč, Sabolič), 29. Pech (Kumstát, Forman), 32. Přibyl (Polášek) - 37. Johnson (Kratěna), 40. Kratěna (D. Sklenička, Kadlec), 47. Kracík (Jeřábek, Indrák). Rozhodčí: Hodek, R. Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.645. Stav série: 1:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme