Plzeň jde do semifinále, hokejistům Olomouce sezona končí. Mohou ji ale hodnotit jako vydařenou

Hokejisté Plzně jsou po Liberci druhými účastníky semifinále play-off. Olomouc zdolali 2:1 a celkově 4:1 na zápasy. Přestože hokejistům Olomouce, kteří se dočkali zápasů extraligového play-off po dvaceti letech, postup mezi nejlepší čtyřku nevyšel, mají za sebou nad očekávání vydařenou sezonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání čtvrtfinále play off hokejové extraligy mezi Plzní a Olomoucí. Trenér Olomouce Zdeněk Venera

Utkání čtvrtfinále play off hokejové extraligy mezi Plzní a Olomoucí. Trenér Olomouce Zdeněk Venera | Zdroj: ČTK

Série čtvrtého týmu tabulky s pátým byla také soubojem gólmanů. Olomoucký Branislav Konrád ovládl statistiky základní části a jeho spoluhráč Tomáš Houdek po prvním duelu play-off sebevědomě prohlašoval:

„Romana máme lepšího. Nechci se dotknout jejich brankáře, ale myslím, že máme lepšího a musí být produktivní.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Plzně po třech letech postoupili do semifinále play-off. Olomouc porazili 4:1 na zápasy. Přesto Hanáci mají za sebou nad očekávání vydařenou sezonu

Jenže v sérii byl nakonec úspěšnější plzeňský Matěj Machovský. A rozhodla také olomoucká nemohoucnost v zakončení. Forvard Roman Rác sice jednou skóroval, pozornost ale upoutal spíše výroky na adresu Ryana Holwega a dalších plzeňských indiánů.

„Kluci se celý zápas nesetkají s pukem, jen tam jezdí jako klauni,“ prohlásil.

Ovšem právě práce Holwega, Lva nebo Poletína v oslabení byla dalším faktorem plzeňského postupu. Na stranu Škodovky se přiklonila také pověstná paní štěstěna, v prvním zápase plzeňské třikrát zachránila tyčka a v prodloužení pak zařídil důležitý první bod v sérii Tomáš Svoboda.

„Myslím, že velice důležité bylo, že jsme uhráli ty dva zápasy doma a Olomouc potom byla doma pod tlakem. Myslím si, že se to projevilo i v tom třetím zápase, my jsme tam dali osm gólů,“ připomněl plzeňský bek Lukáš Pulpán nezvyklý osmigólový výprask Mory ve třetím zápase.

V posledním duelu navíc přispěl důležitým gólem nejlepší střelec základní části extraligy Dominik Kubalík, v play-off poprvé skórující. „Snažil jsem se na to nemyslet. Samozřejmě že jsem nějaké góly dával, ale my jsme to zvládli jako tým,“ poznamenal.

Plzeň jde do semifinále, pro Olomouc končí ve čtvrtfinále sezona, která byla i přes vyřazení nadmíru úspěšná.

„Je to škoda, mrzí nás to, ale celkově klobouk dolu před kluky, co předváděli v sezoně,“ poděkoval svým spoluhráčům kapitán Mory Martin Vyrůbalík.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme