Plzeň s novým trenérem podlehla Vítkovicím, Sparta porazila Karlovy Vary

Na lavičce Plzně se v utkání s Vítkovicemi poprvé představil Michal Straka v roli kouče. V dohrávce 9. kola Tipsport extraligy ale jeho tým podlehl domácímu celku 1:4. Indiáni prohráli potřetí v řadě, naopak Vítkovice si spravily chuť po prohře s Třincem. V dohrávce 12. kola zvítězila Sparta nad Karlovými Vary 3:1 a posunula se tak na čtvrtou pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vítkovic porazili v dohrávce 9. kola extraligy Plzeň

Hokejisté Vítkovic porazili v dohrávce 9. kola extraligy Plzeň | Zdroj: ČTK

V plzeňské brance podruhé nastoupil Alexandr Hylák, který odešel z prvoligové Slavie. Skóre jako první otevřely Vítkovice, kdy se v početní převaze prosadila posila domácích Yan Stastny. Jeho faul o něco později ale nabídl přesilovou hru hostům a využil ji Jaroslav Kracík, který svým druhým gólem v sezoně srovnal na 1:1.

Vítkovicím vrátil vedení Rostislav Olesz, který využil přečíslení dva na jednoho. Od vyrovnání zachránil domácí celek Daniel Krenželok, když ze vzduchu trefil odražený kotouč, který by zřejmě zapadl do branky Patrika Bartošáka.

Na druhé straně ale překvapil Hyláka Vojtěch Tomi, když bekhendem zvýšil na 3:1 s přispěním Stastného, který vybojoval puk u mantinelu. Velmi dobrý zákrok předvedl domácí Bartošák, který zneškodnil pokus Nicholase Johnsona.

Do závěrečné části vstoupily opět lépe domácí hráči. Střelou od modré čáry se poprvé v sezoně trefil Patrik Urbanec a navýšil na 4:1, jelikož dalších devatenáct minut už se neprosadil nikdo.

„Hráli jsme úvodních deset minut a pak už to byl totální chaos. Není tam kombinace, není tam ani koncovka. Ale hlavně jsme slabí v soubojích, které nedokážeme dohrávat. Je to špatné, musí se to nějakým způsobem zastavit, ale jak, to zatím nevíme,“ řekl Martin Straka po utkání.

Dohrávka 9. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Y. Stastny (D. Květoň), 21. Olesz (Szturc), 27. Tomi (Y. Stastny, Urbanec), 42. Urbanec (Sedlák, Olesz) - 18. Kracík (Lev, Kodýtek). Rozhodčí: Hribik, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. Diváci: 3414.

Do brány Sparty se tentokrát postavil Filip Novotný, který je v týmu v pozici dvojky. A domácím trvalo, než dokázali překonat hostujícího gólmana Tomáše Závorku.

Ve čtrnácté minutě se prosadil do prázdné brány Petr Kumstát potom, co si vyměnil puk s Lukášem Pechem. Karlovy Vary stihly ještě do konce třetiny srovnat, když Pat Mullane trefil odražený kotouč, ale to byla jediná branka hostů.

Sparta se znovu dostala do vedení ve druhé části. Lukáš Pech hledal zpoza branky Martina Procházku a Závorka si nešťastně srazil puk za záda. Vítězství Sparty pojistil ještě ve třetí třetině Dominik Uher.

Dohrávka 12. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Kumstát (Pech), 32. Pech (Barinka), 46. Uher (Kudrna) - 20. Mullane (T. Rachůnek). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 6416.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme