Plzeň vytváří mediální tlak na rozhodčí, zlobí se vedení hokejových Vítkovic

Vedení hokejistů Vítkovic kritizovalo zástupce Plzně za tlak na rozhodčí, kteří řídí zápasy předkola play-off extraligy mezi oběma týmy. Západočeši si po úvodních utkáních v Ostravě stěžovali na chyby arbitrů a podle představitelů moravského klubu jim tato aktivita pomohla ve třetím duelu, kde podle jejich názoru rozhodčí několikrát chybovali ve prospěch Plzně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Série mezi Plzní a Vítkovicemi budí emoce

Série mezi Plzní a Vítkovicemi budí emoce | Zdroj: ČTK

Indiáni doma třetí zápas vyhráli 5:3 a vynutili si pokračování série. Další utkání je za stavu 2:1 pro Vítkovice na programu v pátek.

„S politováním a důrazným nesouhlasem upozorňujeme na obecný a mediální tlak, který je vytvářen na rozhodčí. Tento tlak se pak může stát a stává se výrazným faktorem, ovlivňujícím jednotlivá utkání,“ uvedli zástupci Vítkovic na svém webu s tím, že rozhodčí tomuto tlaku ve čtvrtek podlehli.

„Neodpískali jednoznačné fauly v neprospěch našeho týmu, který již podal disciplinární komisi pravidlové podněty k prošetření čtyř sporných momentů,“ uvedli Ostravští.

Když dají hráči góly, roste jim sebevědomí, vysvětluje kouč Chomutova Růžička rozdíly ve skóre

Číst článek

Vítkovice zároveň podaly podnět disciplinární komisi, aby prošetřila zákrok kapitána Plzně Ondřeje Kratěny na obránce Karola Slobodu. Podle jejich názoru udeřil plzeňský útočník protihráče po odehrání puku loktem do oblasti hlavy a krku.

Po úvodních zápasech předkola play-off byli potrestáni rozhodčí obou duelů. Robert Čech má zastavenou činnost na čtyři zápasy za chybné nepotrestání faulu Slobody na Dominika Kubalíka, jenž předcházel vítkovickému gólu. Petr Lacina v prvním duelu série naopak v závěru chybně vyloučil plzeňského Martina Procházku za nafilmovaný pád, za což dostal pokutu.

„Už v prvním utkání série se rozhodčí dopustili čtyř výrazných pochybení v neprospěch HC Vítkovice Ridera, čímž mohli výrazně ovlivnit průběh utkání - což ostatně potvrdila sama komise rozhodčích ve svém oficiálním vyhodnocení pondělního utkání,“ uvedli zástupci Vítkovic.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme